13.1 C
Pals
Dimarts, 27 setembre 2022
- Publicitat -

Les noves mesures energètiques preocupen els comerciants del Baix Empordà

Les noves mesures d'estalvi energètic, que marquen la temperatura mínima per l'aire condicionat als 27 graus i obliguen a apagar els llums dels aparadors a partir de les deu de la nit, han entrat en vigor aquest dimecres 10 d'agost

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Fotografia: ACN

Les noves mesures d’estalvi energètic, que marquen la temperatura mínima per l’aire condicionat als 27 graus i obliguen a apagar els llums dels aparadors a partir de les deu de la nit, han entrat en vigor aquest dimecres 10 d’agost. Unes mesures que els comerciants del Baix Empordà entomen amb certa hesitació i escepticisime.

La limitació dels 27 graus d’aire condicionat molesta, especialment, als comerços d’alimentació que tenen productes que es poden fer malbé amb la calor. És el cas de Jordi Casadevall, propietari de la polleria i botiga de queviures Can Jordi, on ven carn i tot tipus de productes. Assegura que sempre treballa amb l’aire sobre els 22º, per conservar els aliments. Explica que tant ell com companys del sector amb qui ha parlat del tema, no tenen pensat canviar la temperatura.

El mateix passa al Supermercat Anna Lloveras de Calella de Palafrugell. En aquest cas, ens han explicat que tenen productes que es poden desfer si fa massa calor.

Però no només estan preocupats els comerciants del sector de l’alimentació. La Fina, de la sabateria Bassó de Palafrugell, assegura que caldria buscar altres maneres d’estalviar. En el seu cas, té por que faci massa calor a la botiga i això espanti els clients. Ho explica en declaracions a Ràdio Capital.

Des de l’Associació de Comerciants de Platja d’Aro també estan expectants de com poden afectar aquestes mesures als comerços del Baix Empordà. Manel Canadell, en declaracions al programa Tot es mou (TV3), explica que l’anunci d’aquestes mesures va ser inesperat i que ara estan en procés de veure quin impacte tenen.

Les mesures

Aquestes dues mesures formen part del decret llei per estalviar energia impulsat pel govern espanyol. Marca el límit de la temperatura als 27 graus a l’estiu i als 19 graus a l’hivern. Aquesta mesura s’aplica als edificis de l’administració pública, comerços, supermercats, cinemes i teatres i estacions de transports. En canvi, no s’apliquen a espais laborals on els treballadors estiguin en moviment, com cuines, bars o altres. Tampoc en centres educatius, hospitals, perruqueries o habitacions d’hotel.

La segona mesura és la que oblia a apagar les llums dels aparadors a les 22 h. També s’aplica als edificis públics, però no a monuments com ara la Sagrada Família o altres. A més, a finals de stembre també començarà a ser obligatori el tancament automàtic de les portes d’espais climatitzats.

Amb aquest primer paquet de mesures, el Ministeri de Transició Ecològica espera estalviar entre el 4 i el 5% en el consum energètic.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Ambient de tardor amb cel mig ennuvolat

Dimarts amb ambient fresc de tardor, aire de Tramuntana al matí i cel variable amb núvols d'evolució diürna.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -