3.9 C
Pals
Dissabte, 23 gener 2021

Mobilitat i activitats i tallers culturals, d’oci i tecnologia, les principals demandes de la gent gran a Palafrugell

L’Ajuntament ha publicat els resultats del Procés Participatiu Gent Gran Activa amb motiu del dia Internacional de la Gent Gran

El més llegit

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

Crearan nous espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes de la Bisbal d’Empordà

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà posarà en marxa un nou projecte de pacificació de l’entorn del Carrer Ample, al nucli antic. Una de les actuacions més destacades és la creació d’espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

En motiu de la celebració del dia Internacional de la Gent Gran avui 1 d’octubre, divendres passat a Palafrugell, es van conèixer els resultats del Procés Participatiu Gent Gran Activa. Les principals demandes del col·lectiu es van centrar en qüestions de mobilitat i però, també la realització d’activitats i tallers. Especialment, d’oci i de l’àmbit cultural i tecnològic.

A la reunió, que es va celebrar al mes de març, hi van participar 80 persones majors de 65 anys. Hi van intercanviar experiències, van opinar i van avaluar les actuacions que s’han desenvolupat per part de l’Ajuntament durant aquests últims anys. Però, també hi van assistir per fer propostes sobre tot allò que trobaven a faltar o era millorable a la vila.

Un dels temes més recurrents dins de diferents àmbits va ser el de la mobilitat. Van ser bastants aquells que van destacar els carrers que no estan adaptats i tenen dificultats per passar-hi. Així com, els problemes de convivència amb les bicicletes que passen per la vorera.

A més, també van demanar ampliar les activitats sobretot del caire cultural i d’oci. Però des del consistori es van adonar que moltes de les demandes ja s’estaven fent i van detectar un problema en la difusió d’informació. De manera que, se’ls hi va proporcionar el quadern “Què vols fer quan siguis gran?“, en el qual hi consta un resum amb els temes culturals, esportius i d’accessibilitat a l’espai públic adreçats a la gent gran activa del municipi.

El tinent d’alcalde, Albert Gómez, ha valorat molt positivament la realització d’un procés participatiu de la ciutadania. Ha afirmat que aquesta és la manera més útil per dirigir adequadament les polítiques a un col·lectiu determinat, en aquest cas, la gent gran. La qual estava “molt contenta que se’ls hagués demanat l’opinió”, segons ha ressaltat Gómez, que considera que és un exercici “que s’hauria de seguir fent en el futur.”

L’Ajuntament ha destacat que els resultats d’aquesta anàlisis serveixen de punt de partida per dissenyar les polítiques públiques destinades a aquest col·lectiu. Sobretot, en matèries com cultura, voluntariat, esport i tallers i cursos. El més demandat va ser-ne un sobre l’ús del telèfon mòbil.

PlayPlay

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Només 31 famílies de Palamós reben ajudes per a l’habitatge

Dins del pla de xoc de mesures contra les conseqüències econòmiques de la Covid-19, hi havia una part destinada...

Altres notícies