8.8 C
Pals
Dilluns, 6 febrer 2023
- Publicitat -

“Montgrí. Una història de gegants”, l’exposició que repassa la trajectòria dels gegants de Torroella

L’exposició es va inaugurar el 24 d'agost, coincidint amb la Festa Major de Sant Genís, i es pot visitar fins al 13 d’abril de 2020 al Museu de la Mediterrània

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Museu de la Mediterrània i l’Associació d’Amics dels Gegants i Capgrossos de Torroella de Montgrí acull l’exposició “Montgrí. Una història de gegants” que recull la trajectòria dels gegants de la vila i posa en valor l’imaginari festiu a partir d’un anàlisi històric i social inèdit fins el moment. La mostra està dividida en cinc àmbits cronològics diferents, i té un espai infantil.

Es va inaugurar el 24 d’agost, coincidint amb l’inici de la Festa Major de Sant Genís, i es pot visitar fins al 13 d’abril de 2020.

L’exposició permet fer un recorregut de la història dels Gegants de Torroella des de la primera notícia datada l’any 1608 fins a l’actualitat. Xavier Cordomí, expert en el món de la imatgeria festiva de Catalunya, n’és el comissari. La mostra fa evident la gran recerca històrica i minuciosa que s’han fet de diferents arxius del país a càrrec d’un equip de recerca encapçalat per Montserrat Castells i el mateix Xavier Cordomí, que posa a la llum dades inèdites dels gegants de Torroella de Montgrí.

Enguany, l’Associació d’Amics dels Gegants i Capgrossos de Torroella de Montgrí seran distingits amb la Medalla del Montgrí, el màxim distintiu cívic que concedeix l’Ajuntament en reconeixement a les persones i els col·lectius que han destacat en algun aspecte de la vida municipal. També, des del Museu de la Mediterrània, i conjuntament amb l’Associació d’Amics dels Gegants i Capgrossos de Torroella de Montgrí, s’estan preparant tot un seguit d’activitats paral·leles a l’exposició que aniran destinades a totes les franges d’edats amb la voluntat de incidir en la difusió i visualització dels gegants com un element de la societat, del poble.

https://twitter.com/@MdlMediterrania

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Francesc Cambó

Benvolguts oients de Ràdio Capital. Com que com tanta altra gent  de la meva edat jo també em trobo...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -