19.1 C
Pals
Dimarts, 26 octubre 2021
- Publicitat -

Montse Rovira: “L’entorn natural permet que sigui un lloc d’exposició fantàstic”

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

Al Supermatí de Ràdio Capital, hem parlat amb la tinenta d’alcalde de Territori, Montse Rovira, perquè ens expliqui les obres d’ampliació del Parc dels Estanys de Platja d’Aro que es van iniciar la primera setmana de setembre. Aquest pulmó verd, inaugurat el 2012, és un hàbitat natural molt important perquè hi viuen unes 250 espècies diferents. Rovira ha detallat totes les modificacions i ampliacions que es duran a terme fins als voltants de Setmana Santa.

En primer lloc, s’ampliarà la zona per passejar i s’incorporarà un itinerari senyalitzat amb noves explicacions, en braille i codi QR. Després es farà un pont de fusta que connectarà el recorregut nou amb el vell, un nou accés al parc i una bassa d’aigües temporals que possibilitarà l’existència d’unes espècies amfíbies en perill d’extinció.

Un dels elements principals serà la construcció d’un centre d’interpretació amb dues cúpules de fusta que es farà servir com espai d’exposicions i magatzem. La tinent ens explica que generalment qui utilitzarà aquest espai serà el Grup Natura Sterna.

Les reformes barrejarà l’entorn natural amb escultures de gran format. Així, el Parc dels Estanys acollirà cada any l’escultura escollida de l’exposició escultòrica que s’organitza des de l’Ajuntament. A més, en aquest tram d’ampliació, s’instal·larà un projecte amb la Universitat de Girona, que consisteix a exposar trossos de roca semblants a escultures provinents de diferents indrets de Catalunya i de la Vall d’Aro.

El monòlit la platja de Sa Conca també havia estat exposat en el parc, però tal com ha comentat Rovira, va desaparèixer al cap de pocs dies de manera estranya.

D’altra banda, l’Ajuntament de Platja d’Aro també executarà obres en el tram pendent del passeig i s’ha previst iniciar-les a la tardor del 2022. Per acabar, Montse Rovira ha explicat que treuen un balanç positiu del tancament de l’avinguda principal per segon any consecutiu durant els mesos d’estiu.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

15 empreses del Baix Empordà seran a la Fira de Mostres de Girona

Entre el 28 d’octubre i l’1 de novembre se celebrarà la 59a edició del saló multisectorial gironí, que tindrà 257 expositors i es reprendrà dos anys després per la pandèmia. Hi haurà representats 11 pobles baixempordanesos i s’han programat un centenar d’activitats i xerrades i una visita virtual de l’esdeveniment
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -