El pintor i historiador guixolenc Antoni Homs Alcaire ha mort aquest dilluns a l’edat de 72 anys. Nascut a Girona, era una persona activa en l’esfera social de Sant Feliu de Guíxols.

Va ser pintor, dibuixant i cartellista en oli i d’altres tècniques, i va participar en múltiples exposicions i premis artístics. Els els darrers anys va destacar en diverses iniciatives sobre la història local com la recuperació del Carrilet o l’elaboració de panells informatius sobre la història. També va impulsar l’exposició Fustes i canons del Museu d’Història, sobre les drassanes del segle XVIII de Sant Feliu.

Els que el coneixien el recorden com una persona vital i defensora de Sant Feliu de Guíxols i, en especial, de la seva història. Va presidir entitats per impulsar el turisme. Proper a Convergència, la secció local del PDeCAT ha publicat un comunicat recordant la seva “vitalitat i il·lusió”. Estava implicat en l’Associació Turística Guixolenca i en l’Associació d’Amics de la Música dels Anys 60.

Referent al tema navilier, també va escriure el llibre Història dels navilis, Real San Felipe, Cambí i El Catalán, construïts en la Real Fábrica de Navíos de Sant Feliu de Guíxols. La Reial Lliga Naval Espanyola va atorgar-li el 2016 la Medalla al Mèrit Cultural.