11 C
Pals
Dissabte, 10 desembre 2022
- Publicitat -

Mor Ramon Duran Candaler, una institució del món cultural a la Bisbal d’Empordà

Va ser president i cofundador de l'Aplec de la Sardana l'any 1962 i va col·laborar amb el Foment Caòlic, l'Esplai, el Premi Conrad Saló i la Cavalcada de Reis

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha lamentat la mort de Ramon Duran Candaler, que ha qualificat de “una institució de la cultura bisbalenca”, segons informa el Diari de Girona.

El consistori ha compartit un escrit a les xarxes socials lamentant que la situació no permeti acomiadar-se com cal de Ramon Duran Candeler qualificant-lo “d’home inquiet per naturalesa, tota la seva vida ha estat lligada a la cultura. A la cultura de la Bisbal d’Empordà, perquè ha estat un enamorat de la Bisbal des de sempre. El Foment Catòlic, l’Aplec de la Sardana, l’Esplai, l’arribada dels Reis Mags a la Bisbal, el Premi Conrad Saló… són algunes de les entitats o activitats amb què el podem relacionar. Anava allà on feia falta, allà on podia ajudar, sempre a punt”.

I continuava: “Si pensem en ell, segur que podem sentir encara la seva veu. Una veu forta i segura que era capaç de transmetre tots els sentiments amagats dins d’un poema. Una veu que convidava la gent de la Bisbal a acostar-se al Passeig el dia de l’Aplec i que transmetia la seva passió per les sardanes durant tot el dia. Una veu que era capaç de fer-nos entendre les paraules del Rei Negre la nit de Reis. Una veu que s’afegia a qualsevol activitat que necessités de la seva ajuda, sempre en benefici de la Bisbal i de la seva gent. Home de cultura, gran conversador, amic dels seus amics, afectuós, sempre amb una salutació a punt, formarà part sempre de la cultura de la Bisbal d’Empordà i del record dels bisbalencs i bisbalenques que hem tingut la sort de conèixer-lo. El trobarem molt a faltar, senyor Ramon Duran Candaler”, conclou l’àrea de Cultura de l’ajuntament de La Bisbal.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -