Robert Mercader i Ayats ha mort aquest dilluns, a l’edat de 82 anys. Mercader, nascut a Gualta el 21 d’octubre del 1934, va fundar l’empresa, amb el mateix nom, dedicada a la venda de materials de construcció.

Després de treballar al camp, Mercader es va dedicar al transport. Tot i això, veient l’oferta del mercat de la construcció, impulsat pel creixement econòmic i urbanístic, Mercader va decidir obrir la seva empresa. Va ser l’any 1962 quan va decidir fundar Robert Mercader SA, una de les companyies més importants de l’època a les comarques de Girona.

Robert Mercader va rebre la medalla de Montgrí en reconeixement de la seva visió comercial i al seu treball personal l’any 1989. Al rebre el guardó va treure importància a la seva presència a l’empresa, com informa El Punt Avui: “El que jo he pogut fer no és res més que un treball constant i en equip.”

L’empresa Robert Mercader SA va arribar a exportar a més de deu països i va crear molts llocs de treball a la zona de Torroella de Montgrí. També va tenir delegacions a diferents localitats com Salt, Vic, Santa Coloma de Farners, Palafrugell, Perpinyà, Roses, Barcelona i Castelló de la Plana.

L’any 2000, Robert Mercader va vendre l’empresa a la vidriera Saint-Gobain, una multinacional francesa que es dedica a la fabricació de productes de construcció i materials d’alt rendiment.

La cerimònia exequial s’ha celebrat aquest dimarts a les 6 de la tarda a l’església parroquial de Sant Genís a Torroella de Montgrí.