7.2 C
Pals
Divendres, 3 desembre 2021
- Publicitat -

N’estem farts i diem prou

Aquest ha sigut l’eslògan que ha abanderat avui la campanya organitzada pel col.lectiu de Cuineres i Cuiners km0 d’Slow Food com a queixa de l’exagerada crisi que està passant el sector amb molt de risc de morir.

Representants de tots els restaurants km 0 de Catalunya s’han saltat el confinament perimetral per anar a plantar cara a totes les injustícies a què estan sotmesos per les decisions preses per mandataris poc conscients de la feblesa del sector. Han anat a muntar el restaurant buit, sense ningú a la Capital.

Diversos Cuineres/s en representació de tot el col.lectiu km0 s’ha manifestat mitjançant una performance a la plaça Sant Jaume de Barcelona per mostrar el neguit del sector.

S’ha llegit un manifest en el que es demana més ajudes directes als negocis que se’ls limita l’activitat, que es paguin els Ertos, que estableixin mesures en funció del nivell de densitat de la zona i han exigit flexibilitzar les mesures per evitar més tancaments dels 7 que ja ho han hagut de fer enfront dels 60 del col.lectiu.

Han aparegut cuiners amb caretes de Pedro Sánchez, Salvador Illa, Alba Vergés i Pere Aragonès. Han parat 15 taules de restaurant amb plats de: vocació, gastronomía, cuiners, feina, drets, alegría, cultura, riures, productors, pagès, Slow Food… que n’han fet trencadissa enmig de la plaça simbolitzant el què se’ls està fent miques. Al centre hi havia una caixa de morts que simbolitzava la restauració amb globus blancs i missatges escrits de tot allò que han perdut: somnis, estalvis, valors,,… que els anaven reventant també.

El sector de la restauració en general, juntament amb el de la Cultura són els sectors més castigats per aquesta greu crisi però no estem acostumats a manifestar la nostra queixa i si no ens queixem ningú coneix el nostre malestar. A veure si un dels aprenentatges d’aquesta pandèmia és també el fet de reivindicar el què ens pertany!

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios