Ajuntament de Palamós
Ajuntament de Palamós | Imatge d'arxiu

L’Ajuntament de Palamós ha disposat un nou punt d’atenció  i actuació per desenvolupar el Programa Centre de Noves Oportunitats, dedicat especialment a joves que hagin abandonat prematurament el sistema educatiu. El nou punt ofereix itineraris personalitzats per aquells joves entre 16 i 24 anys i que vulguin desenvolupar competències socials i personals.  El centre es troba al Punt Jove Palamós.

El programa vol oferir orientació laboral, assessorament formatiu i formació ocupacional, adaptant-se a les necessitats de cadascun. A més, pretén fomentar el retorn al sistema educatiu i treballar habilitats i competències perquè els  joves puguin fer pràctiques en empreses.

El Centre de Noves Oportunitats basa el seguiment en el treball per projectes i vivències, i es coordina des de les Àrees de Joventut, Ensenyament i Promoció Econòmica de l’Ajuntament. Els participants al programa han d’estar donats d’alta al Servei d’Ocupació de Catalunya i registrats al Programa de Garantia Juvenil de la Generalitat.