13 C
Pals
Dimarts, 21 maig 2024
- Publicitat -

Noves seus i obres: els canvis en les escoles al Baix Empordà

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Noves seus i obres: els canvis en les escoles al Baix Empordà
Loading
/
Segona seu del Frederic Martí de Palafrugell

L’escola Barceló i Matas de Palafrugell acull la segona seu de l’institut Frederic Martí Carreras a causa de l’augment d’estudiants d’ESO. A l’escola Barceló i Matas destinaran una ala separada per als cursos de batxillerat dels estudiants del Frederic Martí. Ho explica a Ràdio Capital el regidor d’Educació de Palafrugell, Albert Tané.

D’aquesta manera, seran dos centres separats en el mateix edifici. Es preveu que duri almenys vuit anys.

Nou emplaçament de la llar d’infants de Castell d’Aro

La llar d’infants de Castell d’Aro estrena un nou empleçament i un edifici provisional. La principal novetat d’aquest nou curs escolar d’enguany a la vila de Castell-Platja d’Aro serà el nou emplaçament i edifici provisional de la Llar d’Infants. Al llarg d’aquesta setmana, s’està enllestint aquest nou espai per tal que el proper dilluns 18 els infants puguin arrencar el curs amb plena normalitat.

De fet, aquest dimarts s’han iniciat les tasques de trasllat del mobiliari de l’antiga Llar d’Infants, que estava situada a la Plaça Poeta Sitjà i que ara estarà ubicada al pati de l’Escola Vall d’Aro. L’edifici, de 165 metres quadrats, consta de divuit mòduls que inclouen dues aules, lavabos, un despatx, un magatzem, un vestidor, un menjador i també un espai on els infants podran fer la migdiada. Pel que fa a les xifres d’aquest curs, l’escola bressol comptarà amb quatre educadores, que es repartiran entre dues classes, que seran de 25 nens cadascuna.

La ubicació d’aquest centre educatiu respon a una demanda que va fer el consistori a la Generalitat. Aquesta demanda s’ha autoritzat i la Llar d’Infants Castell d’Aro, en conseqüència, ocuparà provisionalment durant dos cursos consecutius el pati de l’Escola Vall d’Aro.

Nova pista a la Bisbal

A la Bisbal, l’escola Empordanet s’ha estrenat aquest curs amb una nova pista poliesportiva. S’han fet dues entrades a la pista: una des de l’escola i una altra des de l’exterior. A les tardes, fora de l’horari escolar, segueix disponible a l’ús públic. També s’hi han instal·lat fanals perquè es pugui utilitzar al vespre. La pista es va construir durant l’agost i va acabar a principis de setembre.

Fusió dels centres més antics de Sant Feliu

A Sant Feliu de Guíxols, els centres Cor de Maria i Sant Josep passen a ser una mateixa escola. Les dues escoles són les més antigues de la ciutat i ja formaven part d’una fundació privada des del 2005. 

A partir d’ara, han començat la reordenació dels nivells per acabar tenint de P3 a tercer de primària a l’edifici Cor de Maria i de quart de Primària a quart d’ESO a l’edifici Sant Josep. Des del centre, destaquen que aquest canvi tindrà avantatges en la línia pedagògica. La unificació arriba quan l’escola està immersa en una renovació.

L’escola apostarà per un treball cooperatiu i competencial, la robòtica i la programació, i el treball amb iPads. Aquesta unificació coincideix amb obres estructurals a l’edifici Cor de Maria, tant al pati com a la part central de l’immoble.

Obres a Sant Feliu

També a Sant Feliu, l’ajuntament a realitzat diverses obres de manteniment i millores als centres públics al llarg d’aquest estiu. Aprofitant el període de vacances, s’han invertit 90.000 euros.

La majoria són treballs d’instal·lacions, serralleria, fusteria o guix. A l’escola Ardenya han construït fonts d’aigua potable al pati i a l’escola Baldiri Reixach estudien instal·lar-hi un ascensor.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

091 – 2×26 amb Bisbal Bàsquet

Avui ens han visitat Joan Bassa i Joan Ferrer, integrants del Bisbal Bàsquet. Dos empordanesos de moda, dos homes...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -