25.3 C
Pals
Dijous, 18 juliol 2024
- Publicitat -

Una immobiliària recupera el polèmic projecte per urbanitzar la pineda d’en Gori de Palamós

David Parreño Mont
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Una immobiliària recupera el polèmic projecte per urbanitzar la pineda d’en Gori, al paratge natural de la cala s’Alguer de Palamós. Davant de les crítiques, l’Ajuntament ha demanat un informe d’impacte paisatgístic a la Generalitat. El consistori es vol assegurar que el projecte és correcte, abans d’atorgar la llicència definitiva.

El projecte vol construir dos edificis amb un total de 48 habitatges, que s’ubicarien a l’extrem oest de la pineda d’en Gori. Aquest projecte ha causat moltes critiques a les xarxes socials. L’ajuntament recorda on ja hi ha altres edificis a la zona, propera als terrenys que ocupa actualment el càmping King’s.

L’informe de la Generalitat valorarà si el nivell d’integració al paisatge és el correcte i establirà, si cal, les mesures correctores oportunes. El Pla General de l’any 86 ja preveia edificar bona part de la pineda d’en Gori, i protegia tan sols la superfície més pròxima al mar.

No va ser fins al 2004 que es va incrementar l’entorn de protecció on NO es pot construir amb la declaració de s’Alguer com a Bé d’Interès Nacional. Amb el POUM de l’any 2007 van passar a ser públics bona part dels terrenys de la pineda d’en Gori, però se n’haurien salvat alguns terrenys com en el que ara es volen construir 48 apartaments.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Avís per calor intensa al Baix Empordà

Temperatura superior a 35 ºC a l'interior del Baix Empordà amb xafogor a la costa i vent de component sud a la tarda. L'episodi de calor s'intensifica demà i es prolongarà fins dissabte.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -