20.3 C
Pals
Diumenge, 19 maig 2024
- Publicitat -

On eres quan s’aprovava el POUM?

Miquel Curanta
Miquel Curanta
Em dic Miquel Curanta i sóc de Pals. Gestor cultural i de mitjans, he treballat a diverses emissores de Ràdio (Ràdio Begur, Ràdio Costa Brava, 40 Principals, M80 ràdio, Cadena SER, Flaix, Flaixbac, Ona Catalana, Catalunya ràdio). He estat director de l'Institut Català de les Empreses Culturals (2018 - 2022) i del Club TRESC (2008 - 2018). També he fundat una productora de televisió (Creativa Audiovisual) i el 2001 vaig fundar Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
On eres quan s'aprovava el POUM?
Loading
/

Deia l’Alcalde de Palafrugell en aquest mateix programa el passat dilluns, que estava disposat a assumir com a alcalde, totes les responsabilitats que li puguin ser atribuïdes en la gestió de les llicències urbanístiques i pollastres diversos que se’n deriven, com el candent tema d’Aigua xelida. Tanmateix, també contestava ràpidament que els ciutadans també en són responsables, per no posar el crit al cel, en el moment de gestionar els poums que els permeten.

Explicava l’Alcalde Piferrer, que el POUM que permet el projecte aiguacel a Aigua Xelida, “no es remunta al franquisme” ni als anys del boom turístic, sinó que cal situar-lo als 2000 (2004, concretament) i afegia “on eren les entitats que ara es manifesten, en aquell moment?”. Estic 100% convençut que no ho deia a mode de retret, sinó a mode de comentari, suposant que si haguessin existit s’hauria pogut frenar en aquell moment.

Davant d’aquesta afirmació faig dues reflexions: La primera. Alcalde, els ciutadans dipositen la confiança en els polítics, perquè gestionin els recursos de tots, de la millor manera possible. Si es van prendre decisions curt terministes, oportunistes o pensades amb la cartera, més que no pas el sentit comú i que condicionen el futur del país, o, perquè no, pensades assumint les possibles conseqüències (perquè ningú no diu que probablement hi hagi molta gent a favor d’aquest model econòmic), es diu i llestos. I si cal, a qui li correspongui, que assumeixi la seva responsabilitat.

La segona reflexió que faig. L’Alcalde té raó. On érem quan tot això es gestava? Que no ho veiem fa només 14 anys, cap a on anava això? tenin en compte que els darrers 10/12 anys, tot plegat ha estat força aturat, el que tenim avui en dia, es podria dir que ja hi era, fa una dècada. I doncs? per què ningú posava el crit al cel? Per què ens vam deixar emborratxar per un model econòmic que arracona la productivitat i es basa en l’especulació? On érem quan el govern Aznar va impulsar la llei de liberalització del sòl, embrió de la bombolla immobiliària? On som ara, quan Vox (a banda de tot el que li sabem que reclama) aposta per liberalitzar la totalitat del sòl, excepte els espais d’especial interès natural?

Us podria parlar d’almenys 3 persones, que després de vendre terrenys per sumes de 6 xifres, ara protesten per la sobre explotació urbanística i això, estimats oients i estimades oientes, és gairebé indecent.

Si volem preservar el territori ens hem d’arremangar tots. Ajudeu a les plataformes que pleitegen posant diners, associant-vos, anant a les manis. Tot el que no sigui això, tot el que no passi de la crítica a twitter es pot interpretar legítimament com un suporta un model que en privat critiqueu.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Lluís Puig: “Abans de l’estiu del 2026 Palamós tindrà un passeig del Mar modern i actualitzat”

Aquest proper dijous 23 de maig, l'Ajuntament de Palamós explicarà tots els detalls del nou projecte del Passeig del Mar. Ho farà en unes jornades informatives obertes a tota la ciutadania a la sala municipal polivalent de les galeries Carme. Al Supermatí de Ràdio Capital hem parlat amb l'alcalde del municipi, Lluís Puig, per conèixer-ne ja alguns detalls
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -