Sortida de la prova, a la plaça de Can Mario de Palafrugell / David Fajula

Un total de 1.600 corredors i caminadors repartits en 198 equips participaran el pròxim cap de setmana en la cinquena edició de l’Oncotrail, la cursa solidària de 100 km organitzada per la Fundació Oncolliga Girona.

Gràcies a l’increment dels participants s’ha aconseguit ingressar més de 200.000 € de donatius. Aquests diners es destinaran a la millorar les condicions de vida dels malalts de càncer i dels seus familiars.

La procedència dels corredors és ben variada i a més de participants d’arreu de les comarques gironines aquest any n’hi haurà també de diverses poblacions de Catalunya i de Mallorca i Madrid, entre d’altres ciutats.

Amb el motiu de la recaptació, cada equip ha de fer un donatiu a la Fundació Oncolliga Girona per un import mínim de 1.000 euros. Els equips busquen patrocinadors i organitzen tota mena d’activitats benèfiques en els mesos i setmanes previs a la cursa per tal de reunir aquesta suma i, sovint, la donació que fan acaba superant els 1.000 euros.

Les donacions es poden fer a la web que continuarà oberta encara unes quantes setmanes després de la cursa, per la qual cosa s’espera que aquesta xifra acabi superant amb escreix els 200.000 euros.