18.7 C
Pals
Dijous, 1 juny 2023
- Publicitat -

Òscar Aparicio repeteix com a cap de llista del PSC a la Bisbal per les eleccions municipals

El candidat a l’alcaldia de la Bisbal lamenta la pèrdua de capacitat econòmica de les famílies, conjuntament amb la davallada de l’activitat empresarial, i proposa reordenar les finances municipals i la despesa i destinar els esforços a dinamitzar l’economia

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Òscar Aparicio torna a repetir com a candidat pel PSC-Independents per la Bisbal CP a l’alcaldia de la Bisbal d’Empordà. La presentació del candidat es va fer durant aquest cap de setmana al Teatre Mundial de la Bisbal i va comptar amb la presència del portaveu a la comissió d’Interior del grup Socialistes-Units per Avançar al Parlament, Ramon Espadaler, i la portaveu del grup parlamentari de Socialistes-Units per Avançar, Alícia Romero. Aparicio va destacar que la ciutat “es troba en un moment d’estancament i necessita un nou impuls per tornar a ser capdavantera”. El candidat va ser alcalde de la ciutat en el mandat 2011 a 2015.

Òscar Aparicio ha explicat que es presenta  per quarta vegada com a candidat a l’alcaldia perquè considera que la Bisbal “està en un moment molt complicat, després de 8 anys de govern encapçalat per ERC, amb coalició amb la CUP i els Comuns”. Aparicio ha aportat dades econòmiques de la Bisbal en els darrers 20 anys, que evidencien una pèrdua de la capacitat econòmica de les famílies, conjuntament amb una davallada de l’activitat empresarial. El candidat socialista lamenta aquestes situacions que, al seu entendre, venen provocades per “una manca de lideratge del govern municipal, que no ha sabut crear les condicions adients per revertir la situació, ni tampoc té un projecte de futur”. “En definitiva, la Bisbal és una ciutat estancada econòmica i socialment  i a la qual cal donar un nou impuls, si volem que torni a ser capdavantera”.

Per a Aparicio, és necessari reordenar les finances municipals i la despesa i destinar els esforços a dinamitzar l’economia. “Les dades econòmiques de la ciutat son clares: som de les 10 ciutats de Catalunya amb major despesa per habitant destinada a pagar personal municipal i despeses corrents”, ha detallat. “A mode d’exemple, cada bisbalenc paga 1.124 euros a l’any per aquests conceptes, mentre que l’any 2015, el darrer any de govern del PSC,  aquesta despesa se situava en 750 euros”, ha afegit.

Aparicio ha assenyalat la necessitat de “donar un nou impuls al comerç a la Bisbal, amb noves eines dinamitzadores i adaptades a les necessitats canviants de la realitat”. El candidat socialista ha explicat que “la taxa d’atur a la ciutat se situa vora de l’11%, essent la tercera ciutat amb major percentatge d’atur de la demarcació entre les ciutats de més de 5.000 habitants”, i que la Bisbal té “la tercera renda familiar més baixa de la demarcació”. A tall d’exemple, ha assenyalat que si la mitjana de Catalunya en renda familiar és 100, el 2012 la Bisbal estava en 102 i en l’actualitat en 74.

Aparicio és advocat i en els darrers vuit anys ha estat coordinador de les àrees Social, de Seguretat i Ocupació de l’Ajuntament de Girona, cap de gabinet de la Subdelegació del govern a Girona i els dos darrers anys diputat al Parlament. “Crec que estic en un moment de màxim coneixement de l’administració pública, i que ens cal un govern preparat, que més enllà de les sigles, tingui una visió clara del model de ciutat que volem i capacitat per gestionar-la”, ha afirmat el candidat.

Durant l’acte de presentació, tant Alícia Romero com Ramon Espadaler han destacat la rigorositat i la gran capacitat de treball d’Òscar Aparicio.  Romero ha recordat que Aparicio “ja va ser un gran alcalde i ho tornarà a ser, perquè té idees, parla tranquil, escolta i fa les coses possibles”. Per a Romero, Aparicio és una garantia per millorar la vida dels veïns i veïnes de la Bisbal.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Les municipals ja no són l’excepció

D’eleccions en eleccions i vota perquè et toca. L’endemà mateix de les eleccions municipals d’aquest passat diumenge ens van...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -