17.4 C
Pals
Dilluns, 13 octubre 2025
- Publicitat -

L’empresa empordanesa Aquamarina Costa Brava vol expandir-se a l’Amèrica Central i arribar al milió de litres d’aigua de mar envasada

25Aquamarina_Producció 2

Aquamarina Costa Brava es fixa l’objectiu d’arribar al milió de litres d’aigua de mar envasada aquest 2025. L’empresa, que enguany celebra el seu desè aniversari, ha viscut un creixement exponencial, passant dels 275.000 litres envasats el 2022 als més de 670.000 el 2024. També ha incrementat la producció, superant les 115.000 unitats venudes l’any passat, un 30% més que el 2023.

La companyia, amb seu a Ullà, és l’única a Catalunya especialitzada en la captació, tractament i comercialització d’aigua de mar per a diferents sectors. Ofereix productes per a l’alimentació, la cosmètica, la salut i l’esport, en formats que van des de camions cisterna de 25.000 litres fins a ampolles de vidre i nebulitzadors per a ús personal. L’empresa ha ampliat la seva xarxa de distribució i ha guanyat visibilitat amb la participació en esdeveniments com el Fòrum Gastronòmic o la Sea Otter Europe.

Judit Puig, sòcia fundadora d’Aquamarina Costa Brava, explica que “venim d’un any molt bo per a nosaltres perquè vam superar els 670.000 litres envasats” i remarca que “aquest 2025 ens marquem l’objectiu ambiciós d’arribar al milió de litres”. Afegeix que “veiem que l’interès per l’aigua de mar va en augment i també per una alimentació més natural, el que ens impulsa a seguir treballant per créixer i oferir un producte de màxima qualitat”.

Expansió internacional cap a Amèrica Central

L’expansió internacional és ara una de les prioritats d’Aquamarina Costa Brava. Actualment, exporta a França i Itàlia de manera regular i ha fet vendes puntuals a Croàcia, Noruega i Eslovàquia. A més, treballa per entrar al mercat portuguès aquest any. Però el focus principal el té posat a Amèrica Central.

Recentment, l’empresa ha començat a comercialitzar els seus productes a Costa Rica, on ja estan disponibles en més de 50 farmàcies del país. Ara, el següent pas és arribar a Mèxic i Puerto Rico, mercats on l’aigua de mar està ben valorada. Judit Puig, sòcia fundadora d’Aquamarina Costa Brava, explica que la demanda d’aquest producte ha crescut molt en els darrers anys, especialment després de la pandèmia, amb una tendència cap a la nutrició natural i els productes menys processats.

Els beneficis de l’aigua de mar

L’aigua de mar que comercialitza l’empresa empordanesa es presenta en dues variants: la hipertònica, 100% aigua de mar microfiltrada, i la isotònica, que combina un 25% d’aigua de mar amb un 75% d’aigua mineral. Segons diversos estudis, aquest producte aporta minerals essencials, ajuda a la regeneració cel·lular, estimula el sistema immunològic i millora la hidratació i el rendiment físic i mental. Amb aquest creixement sostingut, Aquamarina Costa Brava vol reforçar la seva presència en nous mercats i consolidar-se com a referent en la comercialització d’aigua de mar a escala internacional.

Josep Maria Font: “Enguany, tornarem a servir més de 2.500 racions de Sopa de Verges”

Per aquells als que no els entusiasmin del tot les rues de Carnaval aquest cap de setmana arriba a Verges una de les tradicions més consolidades en aquest municipi: La Sopa de Verges. Aquest diumenge començaran els actes que s’allargaran fins el dimarts 4 de març. I per parlar de les activitats i els actes ens ha visitat al Supermatí el president de l’Associació de la Sopa de Verges, Josep Maria Font.

Aquest diumenge arrenca la Sopa de Verges amb la tradicional passada per recollir els ingredients entre els veïns del poble. Els habitants poden aportar aliments o diners per preparar el plat típic, que es cuinarà el dimarts 4 de març. Durant la jornada matinal també es farà una cercavila amb gegants, capgrossos i els Grallers del Montgrí, acompanyats de tothom que vulgui disfressar-se.

Dimarts, tal com apunta Josep Maria Font, serà el dia gran de la celebració. A partir de les sis del matí, els membres de l’Associació de la Sopa de Verges encendran els focs a la plaça del poble per començar la cocció. La sopa, que es cuinarà en 28 perols d’aram, s’ha de remenar durant hores fins que estigui a punt per servir-se, a les dues del migdia. Es calcula que es repartiran unes 2.500 racions.

Els ingredients de la Sopa de Verges es mantenen fidels a la recepta tradicional: xai, porc, gallina, mongetes, cigrons, patata i sagí, que li dona un gust característic. La particularitat que té la Sopa de Verges és que aquí la carn i la resta d’ingredients se serveixen barrejats amb el brou.

La tradició té arrels antigues i es creu que prové d’un costum feudal en què el senyor del poble convidava els habitants a un àpat col·lectiu. Amb els anys, la celebració s’ha mantingut i s’ha convertit en una de les festes més importants de Verges, juntament amb la Processó de Setmana Santa. L’organització preveu que la plaça de Verges s’ompli amb més de 2.000 persones que compartiran l’àpat.

Pol Fages: “Cal fer inversió en infraestructures, mobilitat i energies renovables”

Pol Fages Cambra de Comerç de Palamós
Supermatí - entrevistes
Supermatí - entrevistes
Pol Fages: "Cal fer inversió en infraestructures, mobilitat i energies renovables"
Loading
/

Les Cambres de Comerç catalanes es van reunir aquesta setmana passada amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per exposar les principals preocupacions de l’empresariat. La trobada va servir per posar sobre la taula les dificultats que afronta l’economia catalana i espanyola. I per parlar de tots aquests punts ens ha visitat al Supermatí el president de la Cambra de Comerç de Palamós, Pol Fages.

Segons el president de la Cambra de Comerç de Palamós, Pol Fages, les empreses es troben amb normatives “excessivament complexes i sovint absurdes”, fet que allarga els tràmits administratius i dificulta la gestió del dia a dia. En aquest sentit, les cambres han proposat establir finestretes úniques per evitar que una mateixa gestió s’hagi de fer en diferents administracions i avançar cap a un model basat en declaracions responsables, en lloc de requerir constantment documentació que l’administració ja té en el seu poder.

Pol Fages reconeix que una de les demandes ha estat demanar el suport de l’administració a l’hora de fer aquestes tramitacions. També han insistit en la necessitat de reduir els terminis de resposta, que actualment poden ser de sis o vuit mesos, i que en molts casos impedeixen a les empreses desenvolupar la seva activitat amb normalitat.

Absentisme laboral i suport a les empreses

Un altre punt que preocupa l’empresariat és l’augment de l’absentisme laboral, especialment en sectors industrials i en grans empreses. Tot i que les cambres reconeixen que no hi ha dades concretes a la demarcació de Palamós, sí que han detectat una tendència preocupant en altres zones de Catalunya. Demanen més suport per a les empreses afectades i mesures per fomentar la conscienciació dels treballadors sobre la importància de mantenir el compromís laboral.

A més, les cambres han reivindicat un millor assessorament per a les petites i mitjanes empreses, especialment pel que fa a ajudes i subvencions. Segons han explicat, moltes convocatòries d’ajuts queden desertes perquè les empreses no tenen els recursos o el coneixement per gestionar els tràmits necessaris. Per això, proposen reforçar el paper de les cambres com a entitats d’acompanyament i suport.

Manca d’inversions en infraestructures

Més enllà de la burocràcia, les cambres han posat sobre la taula un altre problema que afecta l’economia catalana: el dèficit en infraestructures. Han denunciat la manca d’inversió en el corredor mediterrani, una infraestructura clau per a la competitivitat de les empreses i el transport de mercaderies, especialment tenint en compte la connexió amb França. També han assenyalat les constants avaries a la xarxa ferroviària i han reclamat millores en les connexions amb l’aeroport de Girona, sobretot quan es parla de l’alta velocitat, per potenciar-ne l’activitat econòmica i turística.

Finalment, s’ha abordat la necessitat d’un pla energètic per a les comarques gironines, on actualment el consum d’energia és molt alt, però la producció renovable és pràcticament inexistent. Les cambres reclamen més inversió en energies renovables, però alerten que cal trobar un equilibri entre la implantació de projectes i el respecte pel territori. En aquest sentit, han demanat a les administracions que facilitin la implantació de noves infraestructures de generació elèctrica i que desenvolupin una xarxa de punts de càrrega per a vehicles elèctrics.

La nova estació d’autobusos de Palamós començarà a funcionar aquest 10 de març

nova estació autobusos de Palamós

La nova estació d’autobusos de Palamós començarà a funcionar el dilluns 10 de març, després d’un any d’obres. Aquest equipament, situat a la prolongació del carrer d’Enric Vincke, substituirà l’actual estació del carrer de López Puigcerver, que deixarà d’estar operativa a partir del diumenge 9 de març.

L’objectiu d’aquest nou espai és millorar la mobilitat del municipi i descongestionar el centre històric, ja que fins ara els autobusos havien de circular per carrers estrets amb un trànsit elevat. La nova ubicació facilita l’accés i optimitza el servei per a les línies interurbanes.

Abans de la posada en funcionament, el dissabte 8 de març a les 10:30 h tindrà lloc l’acte d’inauguració oficial. Hi assistirà la consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque, acompanyada de representants municipals i d’altres institucions.

La nova estació ocupa una superfície de 4.000 metres quadrats i compta amb set andanes en semibateria per a l’estacionament d’autobusos, una zona de parada ràpida i un espai per a l’aparcament de vehicles. L’edifici principal, de planta baixa, inclou una sala d’espera climatitzada, serveis sanitaris, màquines de venda de bitllets i una zona de vending. A més, disposa de panells electrònics informatius amb els horaris i les incidències del servei, megafonia i un sistema de videovigilància per garantir la seguretat dels usuaris.

Un dels aspectes destacats de la construcció és el seu disseny sostenible. Un tancament de vidre permet la visió directa de les andanes des de la sala d’espera i afavoreix l’entrada de llum natural. Això contribueix a reduir el consum d’energia, complementat amb la instal·lació de panells fotovoltaics que generen electricitat per a l’autoconsum de l’estació.

La creació d’aquesta nova estació respon a una reivindicació històrica del municipi. L’antic emplaçament al carrer de López Puigcerver generava problemes de circulació i dificultava l’accés dels autobusos a causa de l’estretor dels carrers del centre. L’Ajuntament de Palamós va modificar el Pla d’Ordenació Urbanística per obtenir els terrenys necessaris per a la construcció del nou equipament, prioritzant una ubicació que millorés la mobilitat i el servei de transport públic.

Un cop aprovada la cessió dels terrenys, la Generalitat de Catalunya va assumir el projecte i el finançament de les obres, amb una inversió de 2,8 milions d’euros. Aquesta actuació ha estat possible gràcies a una aportació dels fons europeus Next Generation. Es preveu que la nova estació registri més de 243.000 passatgers cada any, convertint-se en un punt clau per al transport públic del Baix Empordà.

S’enfonsa una embarcació de pesca al Port de Palamós

enfonsament embarcació port de Palamós

Aquest matí s’ha enfonsat una embarcació de pesca d’arrossegament de 12 metres d’eslora al Port de Palamós, tal com han avançat fons de Protecció Civil. L’avís s’ha rebut a les 5:30 h del matí i no hi ha persones ferides. De moment s’estan posant barreres de contenció per controlar el vessament de part del gasoil del dipòsit. El port de Palamós ja ha activat el seu Pla d’Autoprotecció per mirar de frenar els efectes d’aquest enfonsament. Fins al port s’hi han desplaçat unitats dels Bombers de la Generalitat, la Guàrdia Civil i dels Mossos d’Esquadra. S’està treballant per recuperar l’embarcació i un cop treta de l’aigua caldrà veure les afectacions i veure si es pot recuperar per anar a pescar.

Supermatí – 26 febrer 2025

Supermatí - programa sencer
Supermatí - programa sencer
Supermatí - 26 febrer 2025
Loading
/