2.9 C
Pals
Diumenge, 29 gener 2023
- Publicitat -

Palafrugell aprova noves inversions destinades especialment a equipaments esportius

Els nous projectes, valorats en més de 2 milions d'euros, tenen a veure amb equipaments esportius i urbanístics. El cap de l'oposició, Juli Fernández, s'ha mostrat molt crític amb l'aprovació d'aquestes inversions.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palafrugell ha aprovat, en sessió extraordinària del Ple, noves inversions per un valor de més de 2 milions d’euros, quantitat que es pagarà mitjançant l’excedent de tresoreria que acumula un total de 10 milions d’euros. La proposta ha sortit endavant gràcies al vot de qualitat de l’alcalde accidental Pau Lladó. La votació ha quedat empatada a 9 degut a les absències a l’equip de govern de Josep Piferrer, el primer tinent d’alcalde Joan Vigas i el regidor Isidre Tenas.

Les inversions aprovades, segons el Diari de Girona, tenen un valor exacte de 2.240.834 euros i estaran destinades, principalment, a equipaments esportius i modificacions urbanístiques. En aquest sentit, es preveu destinar 62 mil euros a la reforma del pavelló de patinatge; 800 mil euros a la construcció del pavelló de l’escola Barceló i Matas; i 425 mil euros a millorar la pista d’atletisme. D’altra banda, es vol invertir 641 mil euros en l’adquisició de nova maquinària i 290 mil en la millora de l’edifici del Mercantil.

Finalment, hi ha previstes altres inversions menys costoses, com ara la millora de l’edifici de la Policia Local per 28 mil euros; 20 mil euros destinats a l’educació; o 24 mil euros per a nou material de decoració nadalenca.

El PSC de Juli Fernández, en contra. 

El Partit Socialista i Juli Fernández, portaveu del partit i cap de l’oposició, han votat en contra de la modificació pressupostària degut a “motius de forma i de fons”.

Pel que fa als motius de forma, Juli Fernández ha assenyalat la “prepotència” del govern en portar al plenari projectes amb imports molt importants “sense un consens previ ni explicacions a la resta de grups municipals”. Afegeix que una proposta així requeria explicacions prèvies per part de l’executiu de l’estat dels projectes, doncs cap d’aquests estan acabats ni aprovats.

En relació als motius de fons, el portaveu socialista denuncia que “el govern no té clar el model de poble ni les prioritats del municipi”. En aquest sentit, lamenta que no es faci un esforç en les polítiques d’habitatge per incrementar l’habitatge social, ni un pla de xoc per la millora dels barris i de la zona comercial del centre del poble.

Concretament, Juli Fernández critica la partida destinada a millorar l’edifici del Mercantil, sense tenir clar el funcionament futur d’aquest. També es mostra contrari al nou pavelló per l’escola Barceló i Matas i el propi govern reconeix que no es tracta d’un pavelló, sinó d’una pista tancada sense graderies, ni vestidors, ni lavabos; i afegeix que si es volia fer una pista tancada per l’escola, la Generalitat podia assumir part del cost. No obstant, defensa la necessitat d’un pavelló nou i que la seva ubicació hauria de ser la que figura al POUM, és a dir, la tercera zona esportiva del Mas Mascort; una zona que en el futur ha de comptar amb un camp de futbol i un espai per a la pràctica del ciclisme en millors condicions que l’actual. Finalment, el PSC sí ha manifestat el seu acord en la millora de les pistes d’atletisme.

Segons Juli Fernández, els 10 milions d’euros de romanents acumulats podrien aprofitar-se millor per apostar en la recuperació de Palafrugell i tornar a ser el referent comarcal i provincial en aspectes socials, culturals i econòmics. “Estem perdent moltes oportunitats de lideratge”, afirma el portaveu socialista.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -