13.7 C
Pals
Dissabte, 2 març 2024
- Publicitat -

Palafrugell crearà una nova nau destinada a la neteja viària i la recollida de residus

Les obres de creació d'aquest nou espai tenen un pressupost aproximat d’un milió i mig d’euros

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
L’Ajuntament de Palafrugell ha aprovat el projecte d’execució per a la construcció d’una nova nau de serveis de residus i neteja viària municipal. Així, es projecta un espai que ha de millorar logísticament el servei. Les obres de creació d’aquest nou espai tenen un pressupost aproximat d’un milió i mig d’euros.

Amb aquestes accions el govern de Palafrugell vol millorar la gestió del servei de residus i de neteja viària i, amb la construcció de la nova nau, millorar la logística del servei.

Així, en els propers mesos, l’empresa concessionària de la recollida de residus al municipi comptarà amb una nova seu que millora les seves condicions de treball actuals i on els hi serà còmode i ràpid tenir la gran majoria de la seva maquinària de neteja viària i recollida. Aquesta nova nau, que probablement entrarà en funcionament l’any 2025, estarà situada a la zona industrial.

La instal·lació, que serà d’uns 60×22 metres, inclou un edifici d’oficines centrals i zona de vestuaris per als treballadors, un hangar per als vehicles sota cobert i un espai per a taller mecànic de reparacions i magatzem de recanvis. Disposa d’un espai exterior per al rentat de vehicles i les maniobres de logística de la recollida.

Es preveu la instal·lació de panells solars fotovoltaics per a l’autoconsum que podran cobrir parcialment la demanda energètica dels serveis centrals i la recàrrega de nous vehicles elèctrics que s’incorporaran al nou contracte de residus. Així mateix, es preveu la construcció d’un Punt Net de residus, un espai on els usuaris domèstics podran portar els residus municipals que no s’hagin pogut recollir amb el sistema porta a porta i que actuarà alhora com a mini deixalleria municipal.

Per l’alcalde del municipi, Juli Fernández, “la incorporació d’aquest equipament és una millora més de cara al servei de residus i de neteja que ens sembla totalment necessari“. Aquesta campanya se suma a les que s’han impulsat per millorar la recollida de trastos o el nou telèfon per facilitar l’accés de la ciutadania a aquests serveis.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Bisbal plora la mort de Maria Dolors Figueras i Bruguera

Tot l’equip de Ràdio Capital ens sumem a les mostres de condol i enviem tot el suport a la periodista i col·laboradora del mitjà, Anna Salvadó, filla de la Dolors.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -