24.8 C
Pals
Dimecres, 27 setembre 2023
- Publicitat -

Palafrugell preveu 80 multes per mala gestió de les escombraries

Les multes podrien arribar als 6.000 euros si la infracció fos molt greu

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palafrugell ha obert un expedient sancionador a 80 particulars i establiments per haver fet una mala gestió de les escombraries. Concretament, 21 de les sancions s’imposaran a privats i 59, a comerços. “Tot i que encara estan en fase d’investigació, tot apunta a que la majoria d’aquestes infraccions són de caràcter lleu, amb sancions de fins a 300€”, ha explicat el consistori en un comunicat.

Les multes podrien arribar als 6.000 euros si la infracció fos molt greu.

L’Ajuntament de Palafrugell ha iniciat un procés d’inspecció i sanció per la mala gestió dels residus, tant en persones paticulars com en establiments.

Ja al mes de juliol van anunciar que, fins aquell moment, s’estaven tramitant sancions contra 19 casos de persones que havien incomplert la normativa de residus.

Segons va explicar el consistori, les denúncies responen a haver abandonat escombraries al carrer fora de contenidors, no separar correctament els residus, o haver llençat residus de comerços més enllà de l’horari establert.

La problemàtica per les deixalles a la via pública ha augmentat en els darrers mesos. D’una banda hi ha el comportament de responsables d’establiments comercials i d’oci que acumulen deixalles fora d’hores, al terra, fora dels contenidors o en aquells que no correspon. A més, sovint es fa una gestió deficient dels envasos, que es llencen mig plens o sense plegar. Pel que fa als comportaments de particulars, el consistori ha detectat que algunes persones avoquen deixalles de forma incívica en contenidors als afores de la vila. També es dona el cas de particulars que deixen les escombraries al terra quan troben els contenidors plens. Per tot plegat, el consistori ha decidit començar a imposar sancions.

Palafrugell multarà l’incivisme amb les escombraries

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Josep Vallverdú, fill adoptiu dels ganxons

El proper divendres Sant Feliu de Guíxols retrà homenatge i distingirà com a fill adoptiu Josep Vallverdú i Aixalà. Aquest...
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -