L’Ajuntament de Palafrugell aposta per noves mesures per tal d’acabar amb la mala gestió de les escombraries al municipi. Després de la forta polèmica i les multes a negocis i particulars, el municipi compta amb una informadora de carrer que indicarà directament als ciutadans com gestionar els seus residus de manera eficient, així com dels possibles canvis que es puguin donar a la zona dels contenidors i respecte al servei de recollida.

Per altra banda, se substituiran els iglús per contenidors nous en diferents punts del municipi. Se n’encarregarà una empresa privada que ja gestionava una part del servei i que a partir d’aquest any també s’ocupa de la recollida d’escombraries. Fins a finals de l’any 2018, aquesta empresa combinava la seva tasca amb la del Consell Comarcal, que acaba de finalitzar el seu contracte. Aquest canvi ha estat el motiu pel qual s’ha endarrerit la retirada dels antics iglús gestionats pel Consell, i que es calcula que encara trigarà unes tres setmanes. A més, es preveu que alguns dels contenidors canviïn la seva ubicació, començant pels barris de Vilaseca i el Pi Verd.

Amb aquestes mesures, l’Ajuntament pretén reforçar els serveis de neteja i la recollida dels residus. Un propòsit al que s’afegeixen l’increment de la freqüència de pas de les recollides de la brossa, l’establiment d’espais amb tancaments destinats als contenidors i la intensificació de les mesures sancionadores.