11 C
Pals
Dilluns, 8 març 2021

Palafrugell segueix lluitant per ampliar el CAP

L'expropiació del terreny per ampliar el Centre d'Atenció Primària de Palafrugell segueix mentre el plenari haurà de ratificar l'acord en el Ple de maig, abans de deixar la decisió del preu al Jutge

El més llegit

Alerta per múltiples robatoris a comerços de Palafrugell

Els comerços del centre de Palafrugell estan en alerta després que hi hagi hagut diversos robatoris continuats. Concretament, han...

El cinema de Palafrugell projecta la gran triomfadora dels Goya aquest cap de setmana

Precisament aquest cap de setmana, el cinema Club Garbí de Palafrugell ha programat "Las niñas"

La curiosa història del Boreas, un vaixell enfonsat a Palamós

Drogues, Hitler, guerres i submarinisme. Una història de pel·lícula al fons del mar de Palamós.

Comptadors de persones a les Gavarres per l’increment d’excusionistes al massís

El confinament ha fet que s'incrementés l'afluència i, de retruc, algunes actituds incíviques com la brutícia
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

El Ple de l’Ajuntament de Palafrugell ha aprovat aquest dimarts un expedient d’expropiació dels terrenys annexos a l’actual Centre d’Atenció Primària de Palafrugell. Amb el suport de tots els grups municipals, es vol adquirir aquests terrenys per poder ampliar el CAP.

La votació definitiva serà al plenari municipal del mes de maig, en aquell moment, si s’aprova l’expropiació, serà el Jutjat d’expropiacions qui marcarà el preu que s’haurà de pagar pels terrenys, després de no arribar a un acord entre el consistori i el propietari. De fet, el regidor d’Urbanisme, Jaume Palahí, ha explicat a l’emissora municipal, que el propietari n’ha fet un “negoci”.

La decisió del Jutge però pot allargar-se fins als nou mesos. Un procés que ja va començar l’octubre del 2019 amb la modificació del POUM. A més a més, s’ha inclòs una franja que evitarà separar l’ampliació de l’actual edifici, i així aconseguir uns 500 m² i tenir els dos equipaments connectats.

Un cop finalitzada l’expropiació, el projecte passarà a mans del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, que serà l’encarregat d’executar l’ampliació del CAP. Després seran els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, qui ja se n’estan fent càrrec del Centre d’Atenció Primària.

Anteriorment, el passat mes d’octubre, el Ple de l’Ajuntament de Palafrugell ja va aprovar, per unanimitat la modificació puntual número 8 del POUM del municipi per a l’ordenació dels terrenys dels carrers Àngel Guimerà, Sant Ramon i passeig Migdia contemplant la dotació d’un equipament comunitari públic per a l’ampliació del Centre d’Atenció Primària de Palafrugell. Aquesta era la primera fase per poder obrir l’expedient provisional d’expropiació que ara s’ha aprovat en fase inicial i que s’acabarà de ratificar al proper Ple.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Sant Feliu de Guíxols inicia les obres d’urbanització del carrer s’Adolitx

Comencen avui les obres per urbanitzar el carrer s’Adolitx de Sant Feliu de Guíxols. Concretament, es tracta de posar-hi...

Altres notícies