18.2 C
Pals
Dilluns, 20 maig 2024
- Publicitat -

Palafrugell tanca la 12a edició del projecte Rossinyol al municipi

 Enguany hi han participat 14 mentors/es de la UdG i 14 mentorats

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El passat divendres, es va fer l’acte de cloenda del Projecte Rossinyol a Palafrugell. L’acte que va comptar amb la presència dels  mentors i mentores de la Universitat de Girona (UdG), els mentorats i l’alcalde de Palafrugell, Joan Vigas, es va celebrar al Centre Municipal d’Educació Núria Rivas Mascarós.

En l’edició d’enguany els 14 mentors i mentores, tots ells estudiants de la UdG, residien a Palafrugell i rodalies. Pel que fa als 14 mentorats eren alumnes dels centres educatius Escoles Barceló i Matas, Carrilet, Torres Jonama, Pi Verd i els instituts Baix Empordà, Frederic Martí i Carreras, La Sureda i el Centre Prats de la Carrera.

El Projecte Rossinyol és un programa que es basa en la relació entre mentors i mentores (estudiants universitaris voluntaris) i l’alumnat (de primària i secundària d’origen estranger). Així, es pretén establir una xarxa de relacions, un conjunt de pràctiques i de dinàmiques entre estudiants de diferents facultats de la UdG i alumnes d’origen estranger de les escoles i instituts de les comarques de Girona. La finalitat del projecte és afavorir la integració cultural, social i lingüística d’aquest alumnat i que la UdG i el conjunt d’institucions que hi participin contribueixin a la sensibilització entorn de la igualtat i la inclusió social.

Els mentors esdevenen un referent d’aquests nois i noies, als quals acompanyen perquè siguin coneixedors de diferents espais de la seva vila, àmbits de lleure, producció cultural, etc. L’objectiu és afavorir el desenvolupament i consolidar la integració social, cultural i lingüística d’aquests. Els estudiants i les estudiants de la UdG que s’ofereixen com a voluntaris per al mentoratge, se’ls assigna un tècnic de la UdG que els forma. A més, al final, reben un certificat per la formació i per la tasca realitzada, i se’ls reconeixen crèdits de reconeixement o de lliure configuració.

Aquest projecte educatiu també es desenvolupa en altres municipis com Girona, Santa Coloma de Farners, Olot, Figueres, Lloret de Mar, Blanes, La Bisbal d’Empordà, Palamós, Banyoles, Hostalric, Ripoll i Maçanet de la Selva. La durada és la del curs escolar i finalitza amb una trobada conjunta de tots i totes els mentors i mentores, amb l’alumnat del municipi on comparteixen les vivències i aprenentatges, fent balanç de l’experiència.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Cooprativa de Ramaders del Baix Empordà rep un dels guardons de la 2a edició dels Premis Generalitat Girona

Pepita Perich i la Fundació GironaEst són les dues altres candidatures guardonades a la segona edició d'aquests premis.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -