20 C
Pals
Dimecres, 4 octubre 2023
- Publicitat -

Palafrugell tindrà espai d’Arts Escèniques

Miquel Curanta
Miquel Curanta
Em dic Miquel Curanta i sóc de Pals. Gestor cultural i de mitjans, he treballat a diverses emissores de Ràdio (Ràdio Begur, Ràdio Costa Brava, 40 Principals, M80 ràdio, Cadena SER, Flaix, Flaixbac, Ona Catalana, Catalunya ràdio). He estat director de l'Institut Català de les Empreses Culturals (2018 - 2022) i del Club TRESC (2008 - 2018). També he fundat una productora de televisió (Creativa Audiovisual) i el 2001 vaig fundar Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Fa tot just 10/12 dies que entrevistàvem en Dani Rebollo, responsable de l’aula de teatre de Palafrugell, amb motiu d’un comunicat que van emetre i en el que anunciaven l’aturada de l’activitat de l’aula de teatre per manca de suport institucional i fins i tot deixadesa de els diferents equips de govern que han anat passant pel poble.

Ja sigui per l’entrevista, pel comunicat que van llegir al mateix Teatre Municipal on hi havia l’Alcalde mateix entre el públic, pel soroll que se n’ha fet o (també és una opció) per la conscienciació de la mateixa administració, que ahir sabíem que l’Ajuntament i l’associació Actua s’han posat d’acord per fundar l’espai d’Arts escèniques amb seu a l’edifici de l’antic museu del suro. I com que de paraules no se’n viu, ja s’ha fixat el compromís de redactar el projecte en les properes setmanes i acabar les obres d’adequació de l’espai a finals del primer semestre del 2018.

En aquest afer no hi ha vencedors ni vençuts perquè bàsicament hi guanya el poble. El teatre no és només allò que uns quants “culturetes” van a veure per passar una estona amb cara d’afectats. Un grup de teatre no és només un espai en el que uns quants hi passen les tardes i les nits entre assajos. és molt més que tot això. Perquè és una eina de cohesió social. Un espai on persones de tot tipus s’hi poden trobar, coincidir i treballar plegades per crear un espectacle que posaran a escena.

A Palafrugell hi havia afició (i les 140 persones apuntades a l’Aula de teatre en són una mostra), però faltava cultura teatral, començant per l’escassa programació de teatre, segurament vinculada a la poca assistència de públic. Per aquest motiu, aquesta és una bona notícia. Primer, perquè l’aula de teatre podrà seguir treballant i després, perquè amb les eines adeqüades, seran els primers a estendre l’afició per les Arts Escèniques i qui sap si potser algun dia, a més del mercat, el seu comerç o la seva garoinada, Palafrugell pot esdevenir un referent també per la seva activitat cultural i teatral. Res ens faria més il·lusió que poder explicar una notícia com aquesta.

- Publicitat -
Article anterior
Article següent
- Publicitat -
- Publicitat -

La sidreria Mooma rep 3 guardons en el Saló Internacional de les Sidres de Gala celebrat a Astúries

El passat mes de setembre, Mooma va rebre a Riga (Letònia) dos premis al Nordic International Cider Awards (NICA), un esdeveniment que té lloc cada any als països nòrdics i bàltics.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -