9.7 C
Pals
Dilluns, 20 març 2023
- Publicitat -

Palafrugell vol prioritzar l’aspecte social en el pressupost municipal del 2022

Les àrees de Benestar Social, Promoció Econòmica, Educació, Qualitat Urbana, Seguretat Ciutadana i Comunicació seran potenciades

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’equip de Govern de l’Ajuntament de Palafrugell presentarà al Ple del consistori, la proposta de Pressupost Municipal per a l’exercici 2022, per un import global consolidat de gairebé 42.000 euros. Aquest pressupost inclou l’Ajuntament i l’Institut de Promoció Econòmica (IPEP), el Museu del Suro i el consorci Fraternal-Mercantil. El plenari extraordinari sobre els pressupostos serà aquest dimarts 30 de novembre, i les àrees municipals a les que més es vol reforçar, són les vinculades amb serveis a les persones i a l’activitat econòmica, com són l’Institut de Promoció Econòmica, Educació, Qualitat Urbana, Benestar Social, Seguretat Ciutadana i Comunicació. 

Aquesta voluntat de potenciar els serveis municipals que tenen un caràcter més assistencial per a la població, respon a l’objectiu d’atenuar els efectes econòmics que la pandèmia ha provocat al municipi, tant per les persones com per les activitats econòmiques. 

Les plusvàlues redueixen el pressupost respecte al de l’any en curs 

En quant a les inversions, es presenta un import inferior al 2021, amb un import que supera els 2 milions i mig d’euros. El consistori anuncia que aquest descens és degut bàsicament a la recent modificació del Govern Central amb les plusvàlues, fet que ha fet disminuir els ingressos municipals. Malgrat aquesta circumstància, també destaquen que fa uns mesos es va aprofitar el romanent de tresoreria per realitzar algunes de les grans inversions que viurà el municipi, com poden ser el desdoblament de l’avinguda d’Espanya, el carril bici que uneix Palafrugell amb els nuclis de costa, la reforma del priorat de Sta. Anna o el nou Pavelló. Tot i això, pel 2022 hi destaca el nou projecte d’Enoteca del Museu del Suro, amb 218.000 euros; la reforma del Passeig de La Torre a Calella de Palafrugell, amb 190.000 euros; i l’execució del Parc Territorial que s’ubicarà en els terrenys adjacents a l’avinguda Espanya, amb 150.000 euros. 

El pressupost també vol apostar per la sostenibilitat i el medi ambient, i per primera vegada es contempla la instal·lació de diversos punts de recàrrega destinats a vehicles elèctrics, amb una inversió de 50.000 euros. 

Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell,  valora que “el pressupost que presenta el seu equip de govern no oblida la prestació dels serveis públics locals cap als ciutadans, malgrat la reducció dels ingressos que s’ha derivat dels canvis en l’impost sobre l’increment de valor de terrenys de naturalesa urbana”. 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

091 – 20 de març

Avui hem relatat una baralla de pistolers a l'NBA, hem decidit quin és el millor plat de la gastronomia...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -