24.9 C
Pals
Dimecres, 17 juliol 2024
- Publicitat -

Palamós inicia les 20es Jornades d’Educació i Família

La periodista Míriam Tirado ha encetat l'edició d'enguany aquesta tarda

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Palamós ha tornat a organitzar les Jornades d’Educació i Família pels pròxims tres dijous d’aquest mes de març, concretament els dies 9, 16 i 23. Aquest any, el programa compta amb la participació de l’escriptora i periodista, Míriam Tirado; el filòsof, Eduard Vallory; i la psicòloga, Alba Alfageme. A més, s’ha preparat una exposició a La Gorga per celebrar la 20a edició d’aquesta activitat formativa i divulgativa.

El principal objectiu és informar sobre tots aquells temes d’interès per a les famílies i relacionats amb l’educació d’infants i joves, adreçant els seus continguts, principalment, als pares i mares, educadors, i a les persones interessades en l’educació dels joves. La regidora de Joventut, Marina Àlvarez, ens ho ha explicat.

Totes les conferències programades es troben incloses dins el projecte municipal de Ciutat Educadora i tindran lloc al Teatre La Gorga (c/ de les Notaries) a partir de les 20 h amb entrada gratuïta, que cal reservar al web: www.lagorga.cat.

El programa de les Jornades de 2023

Aquesta tarda, s’ha iniciat l’edició 2023 amb la conferència titulada “Límits conscients: com establir-los i créixer amb ells” a càrrec de l’escriptora i periodista, Míriam Tirado, especialitzada en maternitat, paternitat i criança. Una xerrada sobre els motius que provoquen conflicte quan les famílies posen límits als seus infants, la diferència entre límits i normes i com fer-los respectar.

Dijous que ve, les conferències seguiran amb la participació del filòsof impulsor de l’aliança Escola Nova 21 i president de Catesco, Eduard Vallory, amb “Repensar l’escola: quin èxit per a quina vida”. Vallory compartirà la seva experiència personal i professional sobre com el sistema educatiu s’ha de transformar per capacitar els nois i noies per viure i actuar en un món amb reptes globals sense precedents, superant antigues aproximacions a la docència i a l’avaluació, i posant al centre la dignitat de cada infant.

Finalment, les Jornades d’Educació i Família es tancaran el dia 23 de març amb la conferència de la psicòloga forense i professora de la UdG especialitzada en l’abordatge de les violències masclistes, Alba Alfageme. La psicòloga farà una reflexió sobre “La socialització dels infants entorn de la perspectiva de gènere”. Una conversa sobre la necessitat de conèixer quins elements interfereixen en la socialització dels fills i filles per acabar amb el masclisme imperant que tant condiciona.

Commemoració del 20è aniversari

Amb motiu de la 20a edició, l’Àrea de Joventut de Palamós ha preparat una exposició amb les imatges de tots els conferenciants que han passat per aquesta activitat educativa i formativa durant els seus vint anys d’existència. Els plafons restaran al vestíbul del Teatre La Gorga, durant el període en el qual es programin les conferències, i posteriorment es podran veure a la seu de l’Àrea de Joventut, ubicada a l’equipament municipal de les galeries Carme (c/ de Dídac Garrell i Tauler, 10, primer pis).

L’exposició també inclou imatges d’homenatge i reconeixement a la persona de David Costa Vilalta (1974-2020), cap de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Palamós del 2002 al 2018, i que va ser l’impulsor de les Jornades d’Educació i Família. A més, les persones que visitin l’exposició també podran proposar temes per tractar a les Jornades de l’any vinent, fins i tot suggerir quins ponents els agradaria que hi participessin mitjançant un codi QR que trobaran en aquesta exposició.

Les Jornades d’Educació i Família formen part del projecte de Ciutat Educadora que l’Ajuntament de Palamós fomenta al municipi, i compta amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Dipsalut i el Grup Aceda.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Beatles Weekend l’Estartit explora la relació de la ràdio amb els Beatles

Aquest any, el Beatles Weekend l'Estartit arribarà a la seva majoria d'edat i se celebrarà del 17 al 21 de juliol amb diverses activitats, incloent concerts, xerrades i exposicions.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -