18.7 C
Pals
Dissabte, 18 maig 2024
- Publicitat -

Les reformes i ampliacions a 3 CAP del Baix Empordà avancen a bon ritme

El consultori de Begur, que es troba inclòs en el projecte d'equipaments de la Font de Baix, encara està pendent de licitació

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El conseller de Salut, Manel Balcells, va visitar la setmana passada el CAP de Palafrugell per valorar les ampliacions que es faran pròximament a l’edifici. A més, el conseller va anunciar i recordar que es reformaran i ampliaran els CAP de Torroella de Montgrí, la Bisbal d’Empordà, l’Escala i la creació del nou consultori de Begur. Tot i això, les inversions i intervencions per part del departament de Salut en aquests edificis seran molt diferents.

L’ampliació a Torroella

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, està “satisfet” amb aquesta ampliació del CAP del municipi. Aquesta reforma està finançada amb el fons europeu REACT-UE i tindrà un valor de 3 milions d’euros. El CAP doblarà gairebé la seva superfície actual i s’ampliarà en 1.170 m² on s’ubicaran 13 noves consultes, sales de treball i una base d’ambulàncies del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). Aquesta ampliació respon a una necessitat de renovar el CAP, ja que l’edifici té més de 25 anys, i també per l’augment que hi ha hagut de població a la zona.

La cessió de terrenys es va fer àgilment, i es va treballar de manera conjunta amb l’Agència Catalana de l’Aigua per solucionar alguns problemes. Jordi Colomí afirma que ara és el torn del govern, que ha de rebre els fons europeus per iniciar el projecte. Tot i això, l’alcalde reconeix que “pròximament començaran les obres”.

D’aquesta ampliació, Jordi Colomí també destaca la incorporació de la zona d’ambulàncies del SEM al CAP. Això els genera una doble seguretat pels possibles ferits o trasllats que s’hagin de fer tant al CAP com als hospitals de Palamós o el Trueta de Girona. Aquesta ampliació d’espais i reformes provoquen, també, que el nombre de treballadors del CAP de Torroella de Montgrí creixi.

La reforma al CAP Doctora Casaponsa

Durant la visita, Manel Balcells també va recordar que s’ampliaria el CAP Doctora Casaponsa de la Bisbal d’Empordà. Es preveu que la reforma en aquest CAP tingui un cost aproximat d’uns 3,9 milions d’euros. Actualment, el pla funcional està aprovat, però encara s’han de cedir els terrenys al Departament de Salut. L’alcalde del municipi, Enric Marquès, explica que aquesta cessió dels terrenys no s’allargarà gaire i que esperen que abans d’acabar el mes de març s’arribi a un acord amb el propietari per expropiar els terrenys.

Aquesta reforma i ampliació, reconeix Enric Marquès, va ser necessària des de la inauguració del CAP Doctora Casaponsa. Cal recordar que aquestes instal·lacions ofereixen servei a una desena de pobles propers a la Bisbal d’Empordà. A més, tal com explica l’alcalde hi ha una manca de serveis que no es poden assumir per la falta d’espai.

Segons les primeres reunions que es van fer amb el Departament de Salut, tal com explica Enric Marquès, la voluntat és que en el moment en què el consistori cedeixi els terrenys, l’obra d’ampliació i reforma al CAP Doctora Casaponsa acabarà en quatre o cinc anys.

El consultori de Begur

Va ser el passat mes de setembre quan la Junta de Govern Local de Begur va declarar desert el procediment de licitació de les obres d’execució del projecte arquitectònic del sector d’equipaments de la Font de Baix, després que no es presentés cap proposta. Entre aquests equipaments de la Font de Baix s’hi contempla la creació del nou consultori mèdic de Begur. Ho explica l’alcaldessa de Begur, Maite Selva.

Aquest és un projecte, tal com explica Maite Selva, que “no rebrà cap mena de finançament per part del Govern”. És una construcció que va néixer com una iniciativa municipal. Sí que és cert que el consistori va treballar de manera conjunta amb el Departament per definir el pla funcional d’aquest equipament. Aquesta infraestructura que agruparà el consultori i altres serveis municipals va rebre un finançament de 732.743,76 € en el ple extraordinari del 26 d’abril de 2022.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

CCOO denunciarà la mort del jove submarinista de Sa Riera

CCOO presentarà una denúncia a la Inspecció de Treball per la mort del submarinista que dimecres passat estava instal·lant...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -