24 C
Pals
Diumenge, 3 juliol 2022
- Publicitat -

Palamós aprova un projecte per a la millora i la consolidació de les dunes de la platja de Castell

Està previst que es posarà en marxa aquest 2020 i tindrà un cost aproximatiu de 25.000 euros

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós va aprovar dimarts passat un projecte redactat per la Diputació de Girona per a la millora i consolidació de les dunes de la platja de Castell. En els darrers anys, aquest espai no ha pogut regenerar-se de manera satisfactòria per manca d’actuacions pertinents i perquè molts usuaris no van respectar la regulació requerida.

La proposta ha de permetre la restauració amb garanties d’aquest sistema dunar, com a motor de biodiversitat de l’àmbit i com a element de valor paisatgístic. Amb l’objectiu de conservar i retenir la sorra de la platja, està previst confinar la zona de dunes amb una tanca realitzada amb pals i corda. A més, s’instal·laran “trampes de sorra” que permetin la sedimentació de l’arena i la seva retenció per tal que la platja mantingui sempre un bon nivell de sorra en tot el seu àmbit.

A banda d’això, s’instal·laran passeres en les zones de pas perquè els usuaris puguin passejar sense trepitjar les dunes i assegurar-ne així el correcte desenvolupament. Finalment, es projecta afegir a l’espai plantes autòctones.

Es preveu un cost aproximatiu de 25.000 euros dels quals s’espera que una part serà à càrrec de la Diputació, amb subvencions atorgades a la conservació del patrimoni natural.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Els bombers retiren les dotacions de l’incendi de Castell d’Aro

Aquesta nit una dotació de bombers hi anirà cada tres hores per observar-ne l'evolució
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -