13.1 C
Pals
Divendres, 1 desembre 2023
- Publicitat -

La Cambra de Palamós i Costa Brava Centre aposten per la sostenibilitat amb el Compromís de la Sostenibilitat Turística

Aquest és un programa adreçat a empreses, serveis i entitats públiques de les comarques gironines que volen millorar la seva gestió en sostenibilitat turística

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Cambra de Comerç de Palamós i Costa Brava Centre, amb el suport de la Diputació de Girona, han presentat el Compromís per a la Sostenibilitat Turística de les comarques de Girona Biosphere (Certificació Biosphere Sustainable Lifestyle). L’objectiu del projecte és reconèixer empreses, serveis i entitats que aposten per una gestió respectuosa amb el medi ambient, la cultura i el retorn social i econòmic de les comarques gironines. Aquests aspectes s’assoleixen a través dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

L’acte de presentació ha comptat amb la participació del president de la Cambra de Palamós, Pol Fages; la vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, Maria Puig; les tècniques de turisme de les Cambres de Comerç de Barcelona i Palamós, respectivament, Victòria Silverstein i Marga Rubau; i la gerent de Cooperativa Costa Brava Centre, Ester Salichs.

L’objectiu de les entitats impulsores del Compromís per a la Sostenibilitat Turística de les comarques de Girona Biosphere és promocionar eines i metodologia per millorar la gestió sostenible de les institucions, i obtenir, al final del procés, la Certificació Biosphere Sustainable, tal com explica Pol Fages.

Les empreses que treballin de manera directa o indirecta amb el sector turístic i compleixin els valors que aposten per la sostenibilitat, tal com explica el president de la Cambra, poden adherir-se al Compromís per a la Sostenibilitat Turística de les comarques de Girona Biosphere. “Hem de parar de parlar de sostenibilitat i passar a l’acció”, reconeix Pol Fages.

Els ens públics o privats que vulguin comprometre’s, sempre de forma voluntària i independent, es poden posar en contacte amb Destinació Girona Sostenible per poder iniciar els tràmits. Se’ls acompanyarà amb assessorament i formació contínua en matèria de sostenibilitat i se’ls ajudarà a desenvolupar un Pla d’Acció Anual per incorporar i implementar les mesures necessàries per a la seva entitat.

Com a últim pas, participaran en Tallers de destinació amb altres entitats del sector per generar una xarxa de coneixement, de sinergies i de cooperació per millorar la competitivitat de la destinació. Tot aquest procés acabarà amb l’obtenció de la certificació Biosphere Sustainable Lifestyle.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós acull l’acte commemoratiu amb motiu del Dia internacional de solidaritat amb el poble palestí

Palamós s’ha sumat al Dia internacional de solidaritat amb el poble palestí, que es commemora cada 29 de novembre
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -