14.3 C
Pals
Dimarts, 5 març 2024
- Publicitat -

Palamós invertirà 250.000 euros en nous trams de carrils bici urbans

L'ajuntament instal·larà un punt de recàrrega per a bicicletes elèctriques a la plaça dels Països Catalans

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós invertirà 250.000 euros en la creació de nous trams de carril bici al municipi amb l’objectiu de pacificar la circulació i fomentar la mobilitat sostenible. El consistori ha rebut una subvenció del Servei Català de Trànsit (SCT) de 150.000 euros per executar el projecte a partir del 2023. Aquesta inversió es concentrarà en un carril bici que recorrerà el carrer de Nàpols fins connectar al passeig del Mar i un altre que enllaçarà el passeig amb el carrer d’Àngel Guimerà. A més, el projecte que tirarà en davant el consistori preveu la instal·lació d’un punt de recàrrega per a bicicletes elèctriques a la plaça dels Països Catalans.

El primer dels ramals de carril bici que executarà Palamós busca donar continuïtat a la via verda, que passa pel pont de Ferro i té un petit tram en el carrer de Nàpols per ara finalitza a l’encreuament amb l’avinguda de Catalunya. Amb el nou tram se seguirà aquest traçat per la banda dreta del carrer (sentit platja) i passarà per davant de l’institut de Palamós. Entre l’avinguda del President Macià i el passeig del Mar, el carril bici serà de plataforma única i la via prioritzarà el pas de vianants i bicicletes.

A l’altra punta del passeig hi haurà el segon tram inclòs en l’avantprojecte que es vol tirar endavant a partir del 2023. Aquest ramal passarà pel carrer de l’Avió i fins a l’avinguda del President Macià serà un carrer de circulació compartida. Les bicis que vagin en el mateix sentit que els cotxes hauran d’anar per la mateixa via, mentre que els vagin en direcció contrària hauran de circular per un carril creat especialment d’un metre d’amplada.

Quan s’acabi el carrer de l’Avió, el carril bici anirà per la plaça dels Països Catalans fins arribar al carrer d’Enric Vincke. En aquest tram es farà un traçat de paviment diferenciat a la mateixa vorera fins arribar a la cruïlla amb el carrer dels Rentadors per senyalitzar la zona del carril bici. En aquesta cruïlla hi hauran dues branques del carril bici.

Una d’elles ja està inclosa en les obres d’urbanització del carrer d’Enric Vincke i connectar amb el carrer d’Àngel Guimerà, passant per davant de la futura estació d’autobusos. En l’altra branca, s’arribarà també fins al carrer d’Àngel Guimerà però en aquest cas pel carrer dels Rentadors i l’avinguda de la Llibertat.

El nou projecte de carrils bici urbans també inclourà un punt de recàrrega de bicicletes elèctriques que s’ubicarà a la plaça dels Països Catalans.

Amb aquesta actuació es vol reduir els sorolls i la contaminació, creant un eix pacificat de comunicació entre els nuclis de Palamós i Sant Joan, i entre aquests i la via Verda. L’objectiu de l’Ajuntament de Palamós és el de poder continuar creixent progressivament, amb el nombre de trams urbans de carril bici a Palamós.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Guia Repsol 2024 reconeix amb un Sol el restaurant SAÓ by Vicenç Fajardo

Han estat 12 restaurants a Catalunya, entre els quals el SAÓ de Vicenç Fajardo, els que han obtingut un Sol de la Guia Repsol per primer cop.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -