28.1 C
Pals
Dilluns, 15 juliol 2024
- Publicitat -

Palamós convoca nous ajuts per a la rehabilitació de façanes, supressió de barreres i desmuntatge d’estructures

Els ajuts, amb un pressupost total de 18.000 €, es podran sol·licitar fins al 30 de setembre a través de la seu electrònica o l'Oficina d'Atenció Ciutadana

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós ha obert el termini de sol·licituds per als ajuts de rehabilitació de façanes, desmuntatge d’elements fixos d’estructures situades a la via pública, i per a la millora de l’accessibilitat i supressió de barreres en activitats obertes al públic. Aquestes sol·licituds es podran presentar des d’aquest 11 de juny fins al 30 de setembre, a la seu electrònica de l’Ajuntament (seu.palamos.cat) o al registre municipal (Oficina d’Atenció Ciutadana, a l’edifici de l’Ajuntament, c/Major, 56).

El pressupost municipal destina 18.000 € a aquests ajuts, que s’atorgaran per concurrència no competitiva. Les actuacions subvencionables inclouen obres realitzades al municipi entre l’1 d’octubre de 2023 i el 30 de setembre de 2024. Els ajuts per a la rehabilitació de façanes, amb una dotació global de 15.100 €, tenen com a objectiu millorar l’estat exterior dels immobles del municipi, afavorint la seguretat de veïns i vianants, així com la imatge general de l’espai públic.

Aquests ajuts van destinats a immobles residencials de fins a vuit habitatges, amb més de 20 anys d’antiguitat i que no hagin estat rehabilitats en els darrers 10 anys. Els propietaris o comunitats de propietaris poden sol·licitar l’ajut, que cobreix sanejament, reparació i pintat de la façana principal, així com la reparació de cornises, elements ornamentals, ràfecs i balcons.

Les subvencions per a la millora de l’accessibilitat, amb un pressupost de 1.500 €, es destinen a l’arranjament interior de locals oberts al públic, eliminant barreres arquitectòniques. La tercera línia d’ajuda, amb un pressupost de 1.400 €, es dedica al desmuntatge d’elements fixos situats a la via pública.

Els ajuts cobriran fins al 50% del cost de l’execució, i fins al 100% de la taxa per la tramitació de la comunicació o llicència urbanística, amb un màxim global de 2.500 € per a la rehabilitació de façanes. Pel desmuntatge d’estructures a la via pública, l’ajut màxim és de 1.400 €, i per a la supressió de barreres arquitectòniques, de 1.500 € per sol·licitud.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La nova deixalleria de Palamós amplia el seu horari d’atenció al públic

A partir d'ara, aquest servei romandrà obert al públic fins a les 19 h els dimecres i dissabtes, augmentant en dues hores l'horari de la instal·lació en aquests dies, amb l'objectiu de fomentar un major ús de la deixalleria.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -