11 C
Pals
Dissabte, 26 novembre 2022
- Publicitat -

Pals aprova el pressupost municipal de 2021

Es tracta d'un pressupost de 6.346.000 €, que representa un increment de l’1,28% respecte a l’any anterior

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Pals ha aprovat el pressupost municipal per aquest 2021. És de 6.346.000 €, el que representa un increment de l’1,28% respecte a l’any anterior. Els ingressos propis (impostos, taxes i altres) disminueixen el 2,5%, que es compensa amb un increment de les transferències corrents d’altres administracions del 41,6%, gràcies a una aportació extraordinària de la Generalitat.

No obstant, les normes pressupostàries a nivell estatal per a aquest any permeten que es vagin incorporants romanents d’anys anteriors. Això possibilita incrementar la despesa de l’exercici més enllà del límit pressupostat. Les prioritats de despesa que s’ha marcat l’Ajuntament són el suport a les famílies i els sectors econòmics més perjudicats per la crisi de la COVID, l’ampliació dels serveis socials municipals, la millora de l’espai públic, i la millora d’equipaments destinats a serveis bàsics, com l’educació o la sanitat.

El capítol 2 del Pressupost, de compra de béns i serveis, s’incrementa el  5%. On major esforç de despesa és fa és en la conservació de vies públiques, parcs, camins, platges i lleres, que en global creix el 86%. També s’incrementa la despesa en manteniment d’edificis i equipaments municipals, en un 33%. En contrapartida, es preveu un estalvi del 15% en consum energètic, fruit de les inversions realitzades en enllumenat públic, d’edificis, i en renovar la flota de vehicles. La resta de conceptes es mantenen amb les mateixes assignacions pressupostàries.

El capítol 4 del Pressupost, de transferències corrents, no s’incrementa respecte al 2020; tot i que ho farà per la via d’incorporació de romanents per poder incrementar les hores de dedicació i els serveis de l’Àrea Bàsica de Serveis Social, i per convocar nous ajuts per a les famílies i els negocis més perjudicats per la crisi de la COVID.

El capítol 6 d’Inversions, baixa un 9,3% respecte a 2020. Es destinen principalment a la rehabilitació de la Casa de cultura de Ca la Pruna, que podria començar a tenir algun ús públic a partir de l’estiu, i a una nova oficina de Turisme a la Platja de Pals. Altres inversions es podran realitzar amb romanents d’anys anteriors, una vegada els projectes d’execució estiguin definitivament aprovats: camí verd Pals-Masos, pavimentació de carrers en algunes urbanitzacions que estan en molt mal estat, rehabilitació d’algunes zones verdes, i d’altres.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -