18.8 C
Pals
Diumenge, 19 maig 2024
- Publicitat -

Pals cancel·la la XXV Plantada tradicional de l’arròs en suport i solidaritat amb els pagesos

La decisió es pren a causa de la situació de sequera que viu el territori i en suport i solidaritat amb als pagesos del municipi que estan patint les greus conseqüències d’aquesta situació

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Pals ha cancel·lat la XXV Plantada tradicional de l’arròs al Mas Carles, programada, en un principi, pel 17 de juny. Segons apunten en un comunicat, “la situació d’alerta per sequera que es viu a gran part del territori i la greu crisi que està patint el sector primari i en conseqüència els agricultors locals, ha motivat l’equip de govern a prendre la decisió”. 

Segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua, les reserves actuals dels embassaments a Catalunya estan al 25% de capacitat. S’han aplicat plans d’emergència a tots els municipis que impliquen restriccions en l’ús de l’aigua tant en l’esfera pública com en la privada. El consum d’aigua per habitant i dia està limitat i es prohibeixen actuacions que requereixen una pèrdua de recursos hídrics considerable. Per això, des del consistori de Pals “amb la voluntat de ser coherents amb el context actual i per complir amb l’aplicació de les mesures antisequera”, s’ha decidit anul·lar la plantada.

Tot i això, esperen que l’any que ve  el sector agrícola s’hagi pogut recuperar d’aquesta situació de sequera i que es pugui recuperar aquesta activitat estretament vinculada a la història del municipi. I tot i la suspensió d’aquest acte, el consistori vol mostrar “tot el seu suport als productors d’arròs locals”, ja que enguany només podran cultivar la meitat de la producció i sense possibilitat de fer ús dels camps no usats per altres plantacions.

A més, des del sector dels arrossaires i l’Ajuntament de Pals demanen ajudes a la Generalitat, al govern de l’Estat i a la Unió Europea per compensar les pèrdues i per adaptar els conreus al nou escenari climàtic. Insten a definir com més aviat millor un pla d’ajudes que compensi la davallada de la producció d’aquest any i definir mesures de xoc d’aportacions directes per compensar als productors i assegurar la viabilitat de les terres. Esperem que finalment siguin escoltats.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Presentada la 62a edició del Carroussel Costa Brava de Palafrugell

Les colles de carrossaires, comparses i grups d’animació van presentar el gran Carroussel de la Costa Brava en un...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -