22.2 C
Pals
Dijous, 18 agost 2022
- Publicitat -

Periodistes, ciutadans i equidistàncies

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La setmana passada vaig assistir, en qualitat de candidat, a l’acte d’entrega del premi ‘Mosca Grossa’ que el Col·legi de Periodistes de Girona lliure cada any a persones que s’han  distingit, a criteri d’aquests professionals de la comunicació, per facilitar la seva tasca quan recaven opinió i/o informació de temes pertinents. A banda d’aquest guardó, també es va lliurar la ‘Mosca Borda’, una distinció per aquells que posen traves a la feina dels periodistes.
Durant l’acte, Rafel Nadal va rebre la Mosca del Col·legi de Periodistes de Girona, un reconeixement per la seva llarga i brillant trajectòria com a periodista i escriptor. En el seu torn de paraula, Nadal va parlar de l’ofici i va garantir-ne la seva continuïtat sempre que “fugim de l’equidistància i ens apropem a la veritat”.
Intencionadament es referia a mitjans de comunicació en teoria no arrenglerats o dependents de certs partits polítics, sinó lliures, els quals haurien d’informar, molt més que opinar.
En dies convulsos com els que vivim potser ajudaria -a la societat equidistant- una informació clara i transparent. Una informació que la gent pogués processar, sense prejudicis induïts.
Però sigui com sigui, és hora que aquells ciutadans que també han apostat per l’equidistància, o com diem en termes col·loquials, han decidit no mullar-se, ho facin i si és possible a favor de les llibertats i els drets que, si s’aconsegueixen, segur que també voldran gaudir.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La ciutat ibèrica d’Ullastret, un jaciment amb molta història encara per descobrir

La ciutat ibèrica d'Ullastret va arribar a tenir una població de 6.000 habitants entre els segles IV i III aC. Amb les seves 15 hectàrees, era considerada capital de la tribu ibèrica dels indiketes, que vivien a les comarques de l'Empordà i la Selva
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -