14.6 C
Pals
Dilluns, 20 maig 2024
- Publicitat -

Els pescadors del Baix Empordà es veuen afectats pel mal temps

Amb les ventades i la mala mar els pescadors del Baix Empordà no podran sortir a feinejar durant els propers dies

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Baix Empordà s’ha llevat amb el Pla del PROCICAT activat per fort onatge. Es preveu que aquesta situació d’inestabilitat meteorològica s’allargui uns dies. Inevitablement, hi ha oficis que pateixen més contratemps per l’arribada del mal temps, típic d’aquest període hivernal. Un dels sectors afectats i que no pot sortir a feinejar són els pescadors.

El patró major de la Confraria de Pescadors de Palamós, Miquel Mir, reconeix que durant els mesos de gener i febrer és normal que hi hagi mala mar i ventades. Tot i això, explica que la flota d’encerclament, que és la que actualment no es troba en període de veda, ha pogut sortir a feinejar pocs dies. Cal recordar que la flota d’arrossegament sí que està aturada per la veda biològica fins al mes de març.

Tot i el mal temps que ha fet durant els últims dies, Miquel Mir reconeix que el final de la veda per les barques d’encerclament va ser molt bo. Hi havia bona pesca i el preu del peix era elevat. Tot i això, el patró major afirma que els últims cops que les barques d’encerclament van sortir a pescar, els va costar trobar grans quantitats de peix, tot i que el preu segueix en bones xifres.

En l’ofici de pescador, tal com declara Miquel Mir, ja es preveu que hi hagi dies en què les barques no puguin sortir a pescar. Per això, des de les administracions no se’ls proporcionen ajudes per tal de suplir els dies que la flota no pugui sortir a la mar. A més, a les confraries ja saben que durant els mesos de gener i febrer el temps no sol acompanyar a les barques.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Presenten la primera embarcació totalment elèctrica i feta a Catalunya a Palamós en el projecte de descarbonització del mar

Aquesta acció s'emmarca en el projecte 'Descarbonització d'Embarcacions d'Esbarjo' per impulsar l'elecrificació i la descarbonització del sector nàutic català aprofitant la celebració a Catalunya de la Copa Amèrica.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -