11.5 C
Pals
Dimarts, 5 març 2024
- Publicitat -

Platja d’Aro proposa que el passeig marítim guanyi amplada amb una passera de fusta que s’instal·larà en temporada alta

L'Ajuntament encara la reforma dels 2,5 quilòmetres de façana litoral traient a consulta pública el futur pla d'usos

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Platja d’Aro (Baix Empordà) proposa que el passeig marítim guanyi entre 3 i 4 metres d’amplada amb una passera de fusta mòbil, que s’instal·larà durant la temporada alta. La proposta s’inclou al document base del futur pla d’usos de l’espai, que al novembre es traurà a consulta pública, i que abasta els 2,5 quilòmetres de façana litoral que té el municipi. L’alcalde, Maurici Jiménez, explica que l’objectiu és que el projecte de reforma del passeig estigui llest el 2024, però també alerta que, necessàriament, aquesta serà una obra que caldrà fer per trams i amb pressupost plurianual. L’Ajuntament ha rebut aquest dimarts la visita del secretari d’Estat de Turisme, a qui ha exposat els diferents projectes que té en marxa.

Platja d’Aro encara la reforma de tot el passeig marítim que dona a la Platja Gran. L’Ajuntament traurà a consulta ciutadana el futur pla funcional i d’usos del passeig, que serà el que haurà de guiar el concurs d’idees i el projecte arquitectònic de reforma. La intenció és que el document surti a participació ciutadana entre finals d’octubre i principis de novembre.

L’alcalde explica que el futur pla recollirà la manera com es distribuirà el passeig per acollir els diferents usos. Entre aquests, l’espai per a vianants, un futur carril bici i la zona destinada a comerç i terrasses de restauració. Jiménez ja ha concretat que, entre les propostes que fa l’Ajuntament, “s’està estudiant” conjuntament amb Costes que el passeig guanyi amplada durant el pic de la temporada turística.

Per això, entre juny i setembre, el consistori vol instal·lar una passera mòbil de fusta just allà on comença la sorra. Perquè d’aquesta manera, sigui una extensió temporal del passeig i permeti que els vianants tinguin més espai durant els mesos de més afluència turística.

En paral·lel, el document de bases del pla d’usos també proposa redistribuir l’espai que ara es destina a terrasses i comerços. Actualment, la restauració ocupa aproximadament la meitat del passeig (uns 10 metres) però entre les façanes dels edificis i les terrasses s’ha de deixar obligatòriament una franja de 4 metres. “Això és així perquè, quan es va fer el passeig, els Bombers ens van demanar que aquesta franja quedés lliure per a emergències”, concreta Jiménez.

Amb el temps, però, s’ha vist que la mesura no és funcional. I que, de fet, allò que fa és crear una zona desaprofitada. Ara, Jiménez ha explicat que el nou pla d’usos proposa que les terrasses se situïn a tocar de les façanes, i s’elimini aquesta franja que quedava buida.

Això sí, l’alcalde ja ha explicat que l’espai que tindrà la restauració serà el mateix; és a dir, que no guanyarà ni perdrà metres, sinó que les taules i cadires s’acostaran més als edificis. “Creiem que l’actual és l’adient i, a més, aquesta redistribució també permetrà que la banda de mar guanyi espai per a vianants, bicicletes i altres usos”, ha concretat.

El projecte, al 2024

L’alcalde de Platja d’Aro preveu que tot el debat i el procés de participació ciutadana s’allargui mig any. I que a partir d’aquí, ja s’encarrili el concurs d’idees, amb l’objectiu que els arquitectes que el guanyin puguin tenir llest el projecte del nou passeig marítim a la primavera del 2024.

Tot i que l’obra serà milionària, Maurici Jiménez diu que de moment encara no es pot quantificar. Entre d’altres, perquè també dependrà de com evolucioni el preu dels materials. L’alcalde, però, ja avança que necessàriament l’obra s’haurà d’executar per trams i la inversió serà plurianual. “Estem parlant de 2,5 quilòmetres de passeig”, concreta.

Visita del secretari d’Estat

Platja d’Aro ha rebut aquest dimarts la visita del secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, a qui ha exposat els diferents projectes que té en marxa. Tot i que no depèn del seu Ministeri, durant la reunió que Valdés ha mantingut amb membres de l’equip de govern, també s’ha parlat del futur tram que permetrà connectar el passeig marítim amb el Club Nàutic (molt més naturalitzat que l’actual passeig) i que creuarà el Ridaura a través d’una passera. “Avança a bon ritme, és una obra que esperem que surti a concurs a finals d’aquest any i que en puguem veure l’execució al 2023”, ha avançat Jiménez.

El secretari d’Estat ha agraït a l’Ajuntament de Platja d’Aro els diferents projectes que impulsa per continuar essent “referent en turisme”. Fernando Valdés també ha avançat que, a través dels fons europeus, des de la secretaria d’Estat de Turisme s’han compromès 117 MEUR a Catalunya entre el 2020 i el 2022, i que “aquest any es tornaran a comprometre 73 MEUR addicionals”. “I aquí també hi ha una aposta ferma per Girona, on s’han compromès ja més de 26 MEUR d’aquests 117”, ha conclòs.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Guia Repsol 2024 reconeix amb un Sol el restaurant SAÓ by Vicenç Fajardo

Han estat 12 restaurants a Catalunya, entre els quals el SAÓ de Vicenç Fajardo, els que han obtingut un Sol de la Guia Repsol per primer cop.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -