19 C
Pals
Dijous, 17 Octubre 2019
  • Notícies

Plega l’associació de suport a la dona de Palafrugell

El més llegit

L’ajuntament de la Bisbal refusa amb només un vot en contra la sentència del procés

Va ser en el transcurs del Ple extraordinari celebrat dimarts 15 en rebuig a la sentència condemnatòria als representants institucionals i de la societat civil

Apareixen pintades espanyolistes a la façana de l’ajuntament de Palafrugell

Algú ha pintat un "Via España" i dues creus nazis

Segueixen els talls de carreteres al Baix Empordà dos dies després de la sentència

Aquest dimecres s'han fet talls a Llofriu i a Torroella

El Terracotta Museu de la Bisbal també protesta per la sentència del Suprem

El museu bisbalenc cobreix amb un vel negre una de les seves peces més representatives

Ampli rebuig de la sentència del Suprem a la Bisbal

Tot i la pluja la plaça de davant l’ajuntament es va omplir de gom a gom en un acte en suport de la llibertat dels presos polítics catalans

L’associació de suport a la dona de Palafrugell plega 22 anys després de començar la seva tasca en suport al gènere femení a la comarca del Baix Empordà. Tal com va avançar la Revista de Palafrugell, l’associació tancarà aviat.

Aquesta petita entitat només compta amb la feina dels voluntaris i ara mateix no té recursos per tirar endavant els projectes.

Des de l’entrada en vigor de la llei sobre les entitats socials, totes les associacions tenen una obligació fiscal que l’entitat de suport a la dona no es pot permetre.

Fins abans de la llei, l’associació només necessitava una responsabilitat civil pels actes que feia fora de la seu de l’entitat. Ara però, també necessita uns recursos econòmics destinats a la fiscal de l’associació.

L’entitat sempre s’havia finançat amb una subvenció de l’Ajuntament de Palafrugell. Al principi era una subvenció de 1.000.000 de pessetes, actualment s’ha reduït la quantitat a 5.400 euros. L’associació també adquiria subvencions depenent dels projectes que presentés als concursos, ara però aquestes subvencions ja no arriben. Mercè Amorós, expresidenta de l’associació de suport a la dona de Palafrugell, ho ha explicat a Ràdio Capital.

El problema que té l’associació també ve per la falta de voluntaris que hi ha a dia d’avui a la comarca del Baix Empordà. L’entitat ja compta amb diferents persones que se’n cuiden de manera desinteressada diàriament, però els més joves per motius laborals no poden aportar tant com seria necessari.

Que el projecte de l’associació en suport a la dona de Palafrugell desaparegui “és molt trist”, com ha comentat l’expresidenta. És un projecte que tot i el problema econòmic, no hauria de desaparèixer. Al municipi empordanès encara queda molta feina per fer, ho ha explicat l’expresidenta de l’associació Mercè Amorós a Ràdio Capital.

Aquesta feina però ja no la farà l’associació de suport a la dona de Palafrugell. El més probable és que la possible nova entitat s’instal·li al municipi de Begur. Tot i aquesta nova entitat, Mercè Amorós no ha volgut deixar escapar l’oportunitat per animar qualsevol grup de dones que estiguin animades a crear una altra associació en suport al gènere femení. Una associació que fa molta falta a Palafrugell.

Ara és el torn de l’Ajuntament de Palafrugell qui farà l’acte de comiat a l’associació del municipi. Segons fonts del consistori, el proper dia 8 de març, en motiu del Dia Internacional de la Dona, l’alcalde i l’equip de govern celebraran un acte institucional per commemorar la trajectòria de l’entitat dins del municipi i de la comarca.

Et pot interessar

Quan la dona camina sola

Últimes notícies

S’ampliarà la plantilla dels serveis socials de Palamós

La plantilla dels serveis socials de Palamós s'ampliarà, després que el Consell Comarcal del Baix Empordà i l'Ajuntament arribessin...

L’AMPA del Guillem de Montgrí organitza un berenar saludable gratuït

Van celebrar ahir a la tarda el Dia Mundial de l’Alimentació repartint pomes a alumnes i familiars

Un grup d’estudiants de Sant Feliu busca figurants per un vídeo sobre l’emergència climàtica

El col·lectiu es diu Polseres Verdes i el formen alumnes de l'Institut Sant Feliu de Guíxols

Beck anuncia “Hyperspace” i estrena dos senzills

Beck ha anunciat la publicació de “Hyperspace” un nou treball que es publicarà el 22 de novembre i del qual ja en podem escoltar la cançó que li dona nom i ‘Uneventful Days’. Pharrell Williams ha escrit o produït la majoria de les cançons del disc i a més podrem trobar col·laboracions de Chris Martin…

Crema una furgoneta a l’aparcament del Mercadona de Sant Feliu de Guíxols

L'incendi ha causat danys materials a cinc vehicles aparcats al Mercadona però no hi ha hagut cap ferit, l'incendi ha estat a causa d'un curtcircuit i no intencionat

Més notícies