27.6 C
Pals
Dimarts, 9 agost 2022
- Publicitat -

Polèmica a Palafrugell pel projecte d’urbanització a Aigua Xelida

Alfons Rius, regidor d'En Comú Podem, assegura no entendre que al mes de maig s'acordés limitar les llicències en aquella zona i que ara "hi hagi pressa" per aprovar aquest projecte urbanístic

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

En el ple municipal del mes de juliol, celebrat la setmana passada, es va aprovar inicialment el projecte d’urbanització a la zona d’Aigua Xelida. Es va fer malgrat les al·legacions al Pla de Milllora Urbanística de la zona presentades per SOS Costa Brava, i ha causat el rebuig d’alguns membres de l’oposició.

Alfons Rius, regidor d’En Comú Podem, assegura no entendre que al mes de maig s’acordés limitar les llicències en aquella zona i que ara “hi hagi pressa” per aprovar aquest projecte urbanístic.

A més, explica que els dies 11 i 12 de juliol SOS Costa Brava va presentar dos plecs d’al·legacions al Pla de Millora Urbanística de la zona (que encara s’ha de portar a aprovació) i que encara no han rebut resposta. 

Per l’altra banda, des de l’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palafrugell no comparteixen el mateix punt de vista. Jaume Palahí, regidor d’Urbanisme, afirma que els tècnics de la Comissió Informativa d’Urbanisme van rebre tres al·legacions: dues de SOS Costa Brava i una d’un particular. Segons va explicar el regidor al ple municipal, la Comissió va considerar que “totes tres deien el mateix” i que se’ls contestaria properament.

Jaume Palahí ha explicat a Ràdio Capital que el Pla de Millora Urbanística i el projecte d’urbanització són coses diferents i que, per tant, no era necessari contestar les al·legacions abans d’aprovar inicialment el Pla de Millora Urbanística.

Des de SOS Costa Brava encara no han rebut cap notificació respecte a les al·legacions. Tot i això, recorden que el PMU que permet aquest projecte “és contrari a dret, ja que no s’ajusta al POUM, afecta a una zona forestal i amb pendents superiors al 30%”. Eduard de Ribot, portaveu i advocat de SOS Costa Brava, explica que “estan convençuts que les al·legacions “no es poden desestimar”, i que si es fa aniran als tribunals.

- Publicitat -
- Publicitat -

3 COMENTARIS

Comments are closed.

- Publicitat -

Sant Feliu de Guíxols té 47 habitatges d’ús social cedits per petits propietaris

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols té a disposició 47 habitatges d'ús social cedits per petits propietaris que els tenien buits. L'objectiu és que les famílies del municipi puguin disposar d'un pis de lloguer a un preu assequible.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -