10.9 C
Pals
Dimecres, 21 abril 2021
- Publicitat -

La policia local de Palafrugell no gasta en electricitat

La policia local només es connecta a la xarxa de corrent elèctric quan hi ha més consum del generat per les plaques

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

L’edifici de la policia local de Palafrugell utilitza energia renovable. L’Ajuntament del municipi va impulsar la instal·lació de plaques solars a la construcció per ser respectuosos amb el medi ambient.

Només serveixen per l’autoconsum de la comissaria de la policia local de Palafrugell. Però amb l’ús de l’energia lumínica es pot estalviar a l’hora de pagar les factures de la llum. El projecte arriba després que el consistori entrés a formar part d’una cooperativa de compra de plaques solars.

Aquesta proposta però arriba per les inquietuds que té el nou equip de govern. El benefici que aporten és únic en relació al cost inicial, com avança Jaume Palahí, regidor de Medi Ambient, a Ràdio Capital.

Aquestes plaques solars, però, no substitueixen la corrent elèctrica normal. Només serveixen per l’autoconsum i quan l’energia autogenerada és inferior a la utilitzada, es connecta automàticament a la xarxa elèctrica.

L’ús de plaques solars només es pot fer en indrets on l’activitat es porti a terme durant el dia. Perquè és en aquell moment quan s’està autogenerant l’electricitat. Per això, el proper edifici serà la Biblioteca Vella del municipi, tot i que el projecte depèn de les subvencions que el consistori pugui aconseguir.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Eduard de Ribot: “Ens sentim molt decebuts i lamentem el que han fet els sis ajuntaments amb el PDU”

Ribot ha remarcat que el posicionament dels ajuntaments sempre és en contra del PDU i que si el problema és un tema d'interpretació, "hi ha altres formes"
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -