21 C
Pals
Dimecres, 22 setembre 2021
- Publicitat -

Possible presència de meduses a les platges de Llafranc i Tamariu

Diversos banyistes han fet saber que, després de banyar-se, noten picors, que podrien ser d'una espècie de medusa o bé d'un pteròpode

Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

L’Ajuntament de Palafrugell ha hissat avui la bandera per presència de meduses a les platges de Tamariu i Llafranc. Diversos banyistes han notificat que sentien molta picor una vegada s’havien banyat, i les diverses atencions que s’han realitzat al respecte apunten a símptomes molt similars als que produeix una picada de la medusa Rhizostoma pulmo, una gelatina que conté cèl·lules urticants.

El consistori també ha explicat que les consultes que han realitzat a l’Agència Catalana de l’Aigua impedeixen precisar si efectivament es tracta de la presència d’aquesta espècie de medusa. És per això que tampoc es descarta que siguin pteròpodes, uns petits mol·luscs opistobranquis que, si s’enganxen molts, genera aquesta sensació de picor als banyistes.

Les darreres analítiques que havia realitzat l’ACA a les platges palafrugellenques, que va ser a finals de juny, no indicaven la presència de cap d’aquests i, de fet, el resultat de l’estat del mar va ser qualificat d’excel·lent.

La medusa més gran del Mediterrani

La medusa Rhizostoma pulmo es considera l’espècie més abundant al mar Mediterrani i, de fet, també se l’anomena medusa del Mediterrani. Es tracta, a més, de la medusa més gran de diàmetre: de 60 a 100 centímetres. La seva presència, però, sol ser més freqüent a finals de l’estiu o principis de la tardor, tot i que al mateix temps les altes temperatures afavoreixen que apareguin.

No es considera una de les espècies més perilloses per a l’ésser humà. Normalment, no acostuma a comportar greus conseqüències. En tot cas, per a les persones amb una pell més sensible, pot generar irritacions intermitents o fins i tot que s’esvaeixen ràpidament però el dolor es manté. És una espècie que s’alimenta de plàncton.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La cuina de l’Empordanet presenta “De la llotja a la cuina”

Amb ‘De la Llotja a la Cuina’, La Cuina de l’Empordanet compta amb la col·laboració del Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava per tirar endavant diverses accions de valorització del peix local que ja estan realitzades o es troben en marxa.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -