14.9 C
Pals
Dijous, 25 abril 2024
- Publicitat -

Primera reunió entre l’Ajuntament de Palamós i l’Associació de Veïns de Sant Joan per parlar sobre el futur del Mas Oliver

El primer que ha fet l'Ajuntament és vallar el perímetre, el pròxim pas serà la neteja, restauració i acondicionament de la finca

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Dissabte passat a les vuit de la tarda l’Ajuntament de Palamós, amb la col·laboració de l’Associació de veïns de Sant Joan de Palamós, va convocar una taula rodona a la plaça Mossèn Gumersind de Sant Joan de Palamós.

L’objectiu d’aquesta reunió era la de fer saber als ciutadans l’estat actual d’aquesta finca, de fa temps inhabitada, que l’Ajuntament per fi ha arribat a un acord amb els propietaris per tal d’apropiar-se’l, i que gràcies a això es podrà donar un nou ús públic a aquest espai, històricament conegut i tradicional de Sant Joan.

Aquesta finca, amb el pas del temps se li ha donat quasi tants noms com anys té (Mas Oliver, Mas Lloveras, Can Displas i molts d’altres…). I és que aquest mas, segons Pere Trijueque, el mas ja existia al principi del segle XIV, i potser que n’hi hagin dades del segle XIII. Amb el temps ha anat canviant de mans, i d’aquí la diversitat dels noms. Els terrenys de la finca arribaven antigament fins l’antic molí de vent.

Amb el pas del temps, a través del pla urbanístic s’han anat urbanitzant els carrers del voltant de la finca, i la pròpia masia va passar de ser una masia independent a un equipament municipal. És per aquest motiu que finalment s’ha pogut arribar a un acord amb els propietaris.

Actualment, el primer que ha fet l’Ajuntament és vallar el perímetre per a que ningú pugui entrar ni prendre-hi mal. La pròxima fase d’aquest projecte serà la de netejar el mas per dins i per fora, restaurar-lo, i intentar deixar-lo tant semblant a l’estat original del mas com sigui possible. I és que amb el pas del temps s’hi havien anat afegint habitacions i s’hi havien anat fent reformes. També s’ha de fer una feina de valoració de tots els mobles i els objectes del seu interior, i veure quines d’aquestes peces poden tenir un valor extra per la seva antiguitat, per poder així conservar-les.

Una vegada fet això serà quan l’Ajuntament farà els passos pertinents per a que els ciutadans puguin aportar les seves opinions i les seves propostes, i per a que en definitiva es pugui decidir entre tots què és el que es farà amb el futur del mas. En la reunió de dissabte algunes entitats ja hi van aportar algunes idees, segons les quals es donaria més vida al barri. L’alcalde Lluís Puig també va afirmar que una vegada dut a terme el procés de restauració es podrà veure, segons l’adequació de l’espai, si en el mateix indret es podrà donar cabuda a diferents entitats i a més d’una activitat.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La 12a edició del FIMAG reuneix 21 mags en una desena d’espais de Torroella de Montgrí

El FIMAG 2024 comptarà amb 70 sessions d'espectacles ben diferents.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -