13.7 C
Pals
Dijous, 25 febrer 2021

El PSC es mostra disconforme amb el cartipàs municipal i la pujada dels sous a Palafrugell

Critiquen que les tinences d'alcaldia només les ocupen homes i qüestionen l'increment en les retribucions que rebran els edils, que agumenten entre el 15% i el 45%

El més llegit

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

El turisme britànic podrà tornar a la Costa Brava aquest estiu, segons Boris Johnson

Des del Grup Costa Brava Centre reben la notícia satisfactòriament, però reclamen que necessiten que la informació els arribi abans i l'obertura de fronteres, tan nacionals com internacionals.

Alumnes que lluiten contra el canvi climàtic des de les aules

Els alumnes de 1r d'ESO de l'escola Prats de la Carrera de Palafrugell estan desenvolupant un projecte que té de lema 'El mar comença aquí'. Volen conscienciar la població sobre la importància de cuidar el medi ambient i no llençar brossa pel vàter o pels embornals.

Esther Vilert: “Durant 3 setmanes vacunarem a majors de 80 anys i persones dependents”

La directora d’atenció primària del Baix Empordà recomana esperar rebre la trucada del centre mèdic per no col·lapsar línies i alentir el procés de vacunació
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

El portaveu del PSC a Palafrugell, Juli Fernández, va carregar durament contra el nou cartipàs municipal durant el ple celebrat el passat dijous. Van criticar la decisió de l’alcalde, Josep Piferrer, de repartir les tinences d’alcaldia només a homes, argumentant que “les sis persones amb més responsabilitat política seran homes i no hi haurà cap dona”.

Fernández va explicar que el govern municipal “ha demostrat manca de sensibilitat en fer òrgans municipals de forma igualitària i en aquest sentit, es pregunten per què serveix tenir plans d’igualtat aprovats”. A més a més, van mostrar incomprensió en els repartiments de les àrees, ja que “queden dividides i serà molt complicat delimitar les competències de cada una, com per exemple, via pública, medi ambient o una part de serveis socials amb gent gran”. Argumenten que això pot venir donat per la “pròpia desconfiança del govern”.

 A banda del repartiment del cartipàs, el PSC també va qüestionar la pujada dels sous i que alguns dels edils rebran un 15% o un 20% més que fins ara, malgrat la defensa per part d’ERC, SGdP i JxCat de la contenció en el capítol de salaris. “Això és un gran despropòsit si tenim en compte la pèssima gestió feta pel govern sortint”, argumenten. Piferrer va rebatre afegint que els sous estan per sota de les recomanacions de l’Associació Catalana de Municipis, de la mitjana de poblacions similars i que pugen –un 3% respecte al 2015– perquè creix la càrrega de dedicació d’alguns edils.

El portaveu socialista va lamentar que, amb l’excusa del pacte de país, el que realment es buscava era un acord per les cadires i els interessos particulars, d’esquenes a les necessitats del municipi.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Detinguts els presumptes autors d’un robatori amb força a Palafrugell

La Policia Local de Palafrugell ha detingut dos homes aquesta setmana per ser els presumptes autors d'un robatori amb força al polígon industrial de Palafrugell.

Altres notícies