10.3 C
Pals
Dimecres, 7 desembre 2022
- Publicitat -

El PSC es mostra disconforme amb el cartipàs municipal i la pujada dels sous a Palafrugell

Critiquen que les tinences d'alcaldia només les ocupen homes i qüestionen l'increment en les retribucions que rebran els edils, que agumenten entre el 15% i el 45%

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El portaveu del PSC a Palafrugell, Juli Fernández, va carregar durament contra el nou cartipàs municipal durant el ple celebrat el passat dijous. Van criticar la decisió de l’alcalde, Josep Piferrer, de repartir les tinences d’alcaldia només a homes, argumentant que “les sis persones amb més responsabilitat política seran homes i no hi haurà cap dona”.

Fernández va explicar que el govern municipal “ha demostrat manca de sensibilitat en fer òrgans municipals de forma igualitària i en aquest sentit, es pregunten per què serveix tenir plans d’igualtat aprovats”. A més a més, van mostrar incomprensió en els repartiments de les àrees, ja que “queden dividides i serà molt complicat delimitar les competències de cada una, com per exemple, via pública, medi ambient o una part de serveis socials amb gent gran”. Argumenten que això pot venir donat per la “pròpia desconfiança del govern”.

 A banda del repartiment del cartipàs, el PSC també va qüestionar la pujada dels sous i que alguns dels edils rebran un 15% o un 20% més que fins ara, malgrat la defensa per part d’ERC, SGdP i JxCat de la contenció en el capítol de salaris. “Això és un gran despropòsit si tenim en compte la pèssima gestió feta pel govern sortint”, argumenten. Piferrer va rebatre afegint que els sous estan per sota de les recomanacions de l’Associació Catalana de Municipis, de la mitjana de poblacions similars i que pugen –un 3% respecte al 2015– perquè creix la càrrega de dedicació d’alguns edils.

El portaveu socialista va lamentar que, amb l’excusa del pacte de país, el que realment es buscava era un acord per les cadires i els interessos particulars, d’esquenes a les necessitats del municipi.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Judith Lloberol: “La intenció de la fira és donar a conèixer un producte com el vi català”

En l'edició d'enguany a la fira s'hi podran trobar més d'un centenar de referències de vi d'una seixantena de cellers d'arreu de Catalunya.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -