14.9 C
Pals
Diumenge, 16 juny 2024
- Publicitat -

Puput, pu-put: cucut!

Supermatí - opinió
Supermatí - opinió
Puput, pu-put: cucut!
Loading
/

Entre línies i lletres, sempre he pensat que en una altra vida m’hauria agradat ser llibretera. Els llibreters, més que simples venedors, són prescriptors de lectures, amb la convicció que la lectura ha de ser una experiència voluntària per a tots. Així, dediquen temps a escoltar i entendre els gustos dels lectors per oferir-los llibres.

Però aquells qui han passat en algun moment per El Cucut a Torroella de Montgrí saben que aquesta llibreria és molt més que un punt de venda. És un santuari de cultura i creativitat, on el llegat de la Teresa ha esdevingut un símbol de compromís a l’Empordàdurant més de trenta anys, no només per comprar llibres, sinó també per participar en presentacions, xerrades i tertúlies amb escriptors locals i internacionals.

Una de les seves màximes és el famós “Berenar Literari”, que es celebra cada any per Pasqua i que s’anticipa al Sant Jordi. La idea inicial va ser de lligar autors i lectors per mitjà de la gastronomia i des de llavors ja s’ha mantingut com una tradició. Cada Dijous Sant fan la festa a la llibreria i al carrer, hi ha música i recitals, convertint El Cucut en un referent literari arreu de Catalunya.

I és que, segurament cadascú de vosaltres té la seva llibreria de capçalera, però per a mi, des de que em vaig establir a l’Empordà, travessar el llindar d’El Cucut és trobar la Maleta de Portbou des de la seva primera edició o encarregar les meves receptes d’assaig d’art i música, i és com entrar en un món paral·lel, on les històries prenen vida i el temps fuig de les hores.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios