7.2 C
Pals
Divendres, 2 desembre 2022
- Publicitat -

Que ens juguem a les europees?

L’altre dia en aquelles eternes però meravelloses converses de sobretaula familiar, va sorgir la pregunta de fins a quin punt és rellevant la votació a les eleccions europees.

La primera de les respostes a la taula estava clara, aquesta citava la ja coneguda voluntat d’internacionalització del projecte independentista català. Però realment, hi ha un altre aspecte que té una rellevància destacada, no només pel futur de Catalunya, sinó per tot i cadascun dels països europeus: l’auge de l’extrema dreta. Si les últimes eleccions al Congrés dels Diputats van adquirir una rellevància extra a causa de la possible entrada del partit d’ultradreta VOX, aquestes eleccions europees, marcaran el futur, del que és l’òrgan supra-nacional que determina les polítiques dels estats membres.

Ser de la Unió Europea representa molt més que la lliure circulació de persones, representa molt més que la possibilitat de rebre finançament. L’adhesió dels països membres a un actor supra-nacional com la Unió europea representa que cada un dels estats membres cedeix part de les seves competències legítimes a un òrgan, que com tots sabem, en cap cas controlem, i en el que els interessos de les potències polítiques I econòmiques del continent en són ben representades.

En aquest sentit, la reflexió que cal fer com a ciutadans interconnectats de forma obligada és la següent: de què ens serveix tenir un govern nacional socialdemòcrata si aquell òrgan que decideix algunes de les nostres normes de joc esdevindrà, a no ser que hi posem mesura, controlada per forces polítiques d’ultradreta.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios