13.1 C
Pals
Diumenge, 3 març 2024
- Publicitat -

Què fem amb els nens i nenes durant el confinament?

No se'ls ha de deixar amb els avis i àvies, perquè son un col·lectiu de risc i cal protegir als més grans

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Més de 16.200 alumnes romanen a casa des del passat divendres com a conseqüència de la decisió del Departament d’Educació del tancament de les escoles per evitar el contagi del coronavirus. Aquest tancament ha fet que pares i mares, alguns dels quals han d’anar a la feina malgrat l’estat d’alarma, hagin de deixar els seus fills a càrrec d’algú. En tot cas, no s’ha de deixar que els nens i nenes vagin amb els avis i àvies, en tractar-se aquests darrers d’un col·lectiu de risc de contagi del COVID-19.

Algunes escoles i instituts ja van avisar als nens i nenes que “no son unes vacances escolars”, i que en alguns casos posarien deures per fer i lliurar a través d’Internet. Però aquestes tasques no els ocupen tot el temps. Per això, a diversos llocs del país han sorgit iniciatives del jovent —inclosa la comarca del Baix Empordà— per cuidar als més petits de casa durant aquests dies.

Mentre duri aquesta situació, us proposem diverses iniciatives per passar-ho bé amb ells i elles i que la complexitat del moment es faci molt més digerible. Per exemple, es pot fer manualitats, postres, jocs de taula, llegir, dibuixar, veure pel·lícules o sèries (en versió original i amb subtítols per tal que puguin aprendre anglès), ballar, cantar, ensenyar-los experiments senzills o fer un diari de com els està anant aquests dies.

D’altra banda, cal que se’ls transmeti tranquil·litat i prudència. Sobretot, se’ls ha d’explicar que es rentin les mans (seguint les instruccions sanitàries), que es mantingui un metre de distància o evitar contacte.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -