24.1 C
Pals
Diumenge, 6 desembre 2020

Recompte i estudi de les cabres salvatges al Massís de Montgrí

El pròxim mes de gener es determinarà el nombre i l'estat de l'espècie a la zona per establir una forma de gestió òptima

El més llegit

Una pista de patinatge de gel sintètic aquest Nadal a Palamós

La gran novetat d’enguany per a les festes de Nadal a Palamós és la instal·lació d’una pista de patinatge...

Detingut un clan per robar violentament joies a gent gran a Calonge

En total s’han detingut cinc persones que ja han ingressat a presó, el valor dels objectes sostrets arriba gairebé a 87.000 euros

Mor l’activista cultural palafrugellenc Jordi Plana i Martí

L'activista cultural, dibuixant i pintor palafrugellenc Jordi Plana i Martí ha mort. Tal i com ha explicat Ràdio Palafrugell,...

Alerten de trucades comercials que es fan passar pel CAP de Palafrugell

Des del CAP de Palafrugell asseguren que no hi tenen res a veure
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Han començat a evaluar l’estat de la població de cabres salvatges del Montgrí. L’objectiu és conèixer el nombre i l’estat en què es troba la població i determinar la millor forma de gestió.

Aquest desplegament el desenvolupa el Departament d’Agricultura, Ramaderia Pesca i Alimentació, el Cos d’Agents Rurals, el Parc Natural del Montgrí les Illes Medes i el Baix Ter i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí. Defensen que d’aquesta manera, aconseguiran mantenir l’existència i continuïtat de l’espècie controladament, adequada, viable i segura.

A més, la iniciativa evitaria que es puguin generar problemàtiques i mantindria l’equilibri poblacional, d’acord amb les capacitats cinegètiques del Montgrí. Així, els censos realitzats fins a la data es complementaran amb un estudi aprofundit per determinar l’estat sanitari i genètic de l’espècie.

EN QUÈ CONSISTIRÀ L’ESTUDI

El programa de captura en viu funcionarà d’acord amb la instal·lació d’un tancat de captura i la col·locació d’una caixa trampa. Per fer un recompte durant el mes de gener de 2019.

Per una banda, es preveu la captura addicional de varis individus i la caça d’algun exemplar jove amb la col·laboració dels caçadors locals, per prendre mostres. I per altra banda, els censos es complementaran amb drons i embarcacions que analitzaran les zones més inaccessibles del Montgrí.

En aquest sentit, la regidora de Medi Ambient, Sandra Bartomeus, ha destacat que es vol saber si el nombre i l’estat de les cabres salvatges al Montgrí és l’adequat i determinar que no representa cap perill per a la població. Així, ha afirmat que en cap cas es vol permetre la caça. Doncs, ressalta que només es podria autoritzar en cas que fos necessària per al control poblacional i es faria sota la supervisió tècnica del departament.

LES CABRES SALVATGES DEL MASSÍS DE MONTGRÍ A CATALUNYA

Les forests públiques, de titularitat municipal, Muntanya Gran (CUP3) i Duna Continental (CUP65), hi viuen cabres salvatges procedents d’un antic Parc Animal de Sobrestany.
Una instal·lació privada que es va tancat l’any 2008. Doncs, l’espècie s’ha anat adaptant al medi i reproduint.
Avui dia, han conformat una població d’uns 150 exemplars, segons dades de l’últim cens.

Aquesta espècie de cabra salvatge també es pot trobar al Massís dels Ports i altres muntanyes de les Terres de l’Ebre. Així com, a la Muntanya de Montserrat i a l’Alt Pirineu (Pallars Sobirà i Val d’Aran).

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

- Publicitat -

Mor l’activista cultural palafrugellenc Jordi Plana i Martí

L'activista cultural, dibuixant i pintor palafrugellenc Jordi Plana i Martí ha mort. Tal i com ha explicat Ràdio Palafrugell, professionalment va treballar a l'antiga...

Shawn Mendes estrena ‘The Christmas Song’ amb Camila Cabello

Shawn Mendes publicava aquest divendres “Wonder” i aquest mateix dissabte el canadenc ha donat una alegria als seus seguidors compartint un dels temes de l’edició de luxe ‘The Christmas Song‘ cantada al costat de la seva parella Camila Cabello. La cançó forma part del “Holiday Deluxe”, juntament amb una versió en directe del clàssic de…

A Sant Feliu de Guíxols, s’aproven les obres de l’espigó de Garbí sense els vots de l’oposició

Durant el ple extraordinari de dijous passat, el projecte d’obres de l’espigó de Garbí de la platja de Sant Feliu de Guíxols, es va...

L’Ajuntament de Pals convoca un concurs d’ornamentació nadalenca

Així l’Ajuntament de la Pals vol reforçar l’esperit nadalenc d’aquest any atípic, animant la participació de tots els veïns i veïnes a decorar els espais exteriors i visibles de les seves cases i aparadors per engalanar el nostre poble. Llums, arbres, etc.,- ornamentació nadalenca per fer una mica més Nadal i enfortir el sentiment de comunitat.

Altres notícies