24.9 C
Pals
Dimecres, 17 juliol 2024
- Publicitat -

Regencós diu adeu 40 anys després a “l’Excursió de l’11 de setembre”

Aquest diumenge 10 de setembre s’ha celebrat el dinar de comiat a aquesta tradicional sortida que es duia a terme cada any per la Diada de Catalunya

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest diumenge 10 de setembre s’ha celebrat el dinar de comiat a la tradicional “Excursió de l’11 de Setembre” organitzada anualment per la població de Regencós. Aquesta activitat va començar a fer-se l’any 1980 amb la voluntat de viatjar pels Països Catalans i, 40 anys més tard, s’ha decidit posar el punt final de forma definitiva.

L’excursió es va plantejar el 1980 com una forma de conèixer el país, just recuperada la democràcia després dels anys de dictadura. I, també, per unir la població de Regencós que compta, actualment, amb 276 habitants. Per tant, sota el paraigua de la parròquia de Regencós, un grup de joves voluntaris anomenat “Grup Excursió 11 de Setembre” van començar a organitzar una sortida anual per portar a la gent del poble arreu del territori i celebrar la Diada conjuntament amb activitats culturals.

Aquesta proposta local va néixer com una oportunitat perfecta per la població de Regencós per descobrir més enllà, ja que dècades enrere no hi havia tantes facilitats per viatjar com avui dia. De fet, al llarg dels quaranta anys, s’han visitat més d’un centenar de pobles i ciutats d’arreu dels Països Catalans, des de poblacions del Rosselló o el País Valencià fins a gairebé totes les comarques catalanes. Un dels voluntaris, Lluís Hereu, ha explicat més detalladament com va sorgir aquesta iniciativa.

Es va dur a terme de forma ininterrompuda fins el 2020, però aquell any es va haver d’aturar per la pandèmia de la Covid. Durant els dos següents, l’excursió no es va recuperar a causa que la gent que hi anava era, majoritàriament, gran i encara no havien recuperat la normalitat per poder viatjar. Per tant, fins aquest 2023 no s’ha pogut reprendre l’activitat, això no obstant, el grup organitzador va decidir posar-hi punt final de forma definitiva per diverses raons.

Un dinar de comiat

Per cloure l’activitat, van consensuar que calia fer un comiat col·lectiu i festiu del “Grup Excursió 11 de Setembre” per poder recordar conjuntament tot allò que havien dut a terme al llarg de quatre dècades. Per això, el diumenge 10 de setembre, es van aplegar més de 150 persones a Regencós. La celebració va consistir en una missa i vermut popular, seguit d’un dinar al Centre Cívic que var comptar amb l’actuació de la cantant de Palafrugell Anna Ferrer. Hereu comenta que el dinar va servir per recuperar anècdotes i experiències.

Finalment, també, es va regalar a tots els assistents una revista commemorativa amb fotografies i records de les quaranta excursions.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

[AGENDA] Què puc fer avui, 17 de juliol?

Des de Ràdio Capital, fem una selecció de les millors activitats culturals i esportives que hi ha per la...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -