23.2 C
Pals
Dijous, 21 setembre 2023
- Publicitat -

Salvats un milió i mig d’ous de sèpia a l’Estartit i l’Escala gràcies al Projecte Sèpia

El projecte Sèpia busca preservar l'espècie i gràcies a 12 incubadores han evitat que els ous es facin malbé al fons del mar

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Projecte Sèpia, una iniciativa que va començar fa quatre temporades, ha salvat un milió i mig d’ous d’aquesta espècie a l’Estartit i a l’Escala. La voluntat del projecte és buscar mesures per protegir la sèpia i el calamar a les badies d’aquestes dues poblacions, i de moment els resultats són favorables.

Segons la informació publicada per la Cadena Ser Girona, els ous que han pogut recollir es guardaran en una reserva a port i els pescadors de la zona els cuidaran i vigilaran fins que puguin tornar-los al mar quan la temperatura sigui més elevada.

Les incubadores que han fet servir són uns recipients que s’enfonsen a l’aigua i ajuden als ous durant el seu procés de maduració i al posterior naixement de les sèpies i els calamars. De cara a l’any que ve, seran els pescadors els que gestionaran el procés i les incubadores i tindran una marca pròpia per vendre la sèpia i el calamar de la zona.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Ens cal un món estable

El món està canviant i les organitzacions internacionals creades després de la II guerra mundial estan quedant desfasades en...
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -