12.1 C
Pals
Dimarts, 16 abril 2024
- Publicitat -

Salvem la llibreria Mediterrània

Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Salvem la llibreria Mediterrània
Loading
/

Bon dia! Avui no parlaré de la bona feina de la gent de Proactiva Open Arms ni de la desgràcia que consentim a les nostres costes mediterrànies. Avui parlaré d’una Mediterrània més propera a la gent de l’Empordanet i sobretot, als bibliòfils: a finals d’aquest mes de setembre tanca la llibreria Mediterrània de Palafrugell.
Feia uns dies ens fèiem ressò del tancament de la llibreria La Gavina de Palamós i ara és el torn de la llibreria de la vila del Peix Fregit. En Joan Aliu i l’Adela es jubilen, després de viure les diferents etapes d’una llibreria que té 30 anys. Una llibreria amb un dels locals més polivalents i cèntrics de la vila, que durant molts anys ha sigut referent de tertúlies, presidides per exemple, per Modest Cuxart.

Un grup de gent, alguns d’ells col·laboradors d’aquesta Ràdio Capital, no llencem la tovallola i estem buscant els millors llibreters perquè puguin agafar el relleu. Ens hem reunit una trentena llarga de persones per buscar els aliats per fer-ho possible. Hem parlat dels models de cooperatives, del suport que pot fer una comunitat compromesa amb el comerç de proximitat, d’aliar-nos per ajudar en la comunicació, la programació i la cerca d’ajudes. A la trobada a la barraca dels Liris de Tamariu de la setmana passada van venir-hi la Gemma, de la llibreria Vitel·la i la Teresa, de la Cucut, dues expertes que saben bé què és picar pedra per tirar endavant una llibreria. Ens agradaria poder tenir una llibreria que fes un triangle d’or amb aquestes dues i que permetés que el nostre ecosistema cultural no fos més pobre cada dia. Ara que tot just clou La Setmana del llibre en català és moment que la societat ens movem -sense esperar miracles de les administracions públiques- per buscar noves fórmules i repensar els nostres hàbits. En dos mesos han tancat dues llibreries a l’Empordanet. A Palafrugell estem orfes de llibreries. Sembla clar que no podem esperar més i ara és l’hora de salvar la Mediterrània.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios