10.7 C
Pals
Dimarts, 28 març 2023
- Publicitat -

Sant Feliu de Guíxols és el primer port espanyol en tenir biohuts per protegir els peixos alevins i la fauna marina

El Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols ha estat l’escollit per dur a terme aquest projecte

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols serà el primer port de l’estat espanyol en incorporar 15 hàbitats artificials biohut sota els pantalans per donar refugi a les espècies de peixos alevins i protegir-les dels depredadors fins que augmentin de talla. L’anunci es va fer aquest dijous a l’estand de la Generalitat al Saló Nautic de Barcelona.

Ecocean és una entitat que vetlla per la restauració ecològica i el suport a les funcions dels ecosistemes. Actualment, Ecocean té més de 4.000 biohouts instal·lats a països com França o Dinamarca. Juntament amb el CNSFG van realitzar la presentació del projecte. Maribel Vela, gerent del CNSFG, explica l’objectiu principal dels biohouts, els estudis.

El projecte biohout està centrat en la conservació dels peixos alevins que busquen la protecció de la costa i esquivar així els seus depredadors. Així neix aquesta iniciativa, que préten portar l’habitat artificial adaptat als ports perquè aquests puguin proporcionar les funcions clau dels habitats de cria. La instal·lació dels 15 bihouts a Sant Feliu de Guíxols es farà abans que acabi l’any.

Un equip de submarinistes i biòlegs estudiaran l’evolució de la vida en aquests habitats al llarg del temps. A més, també es volen organitzar jornades d’aprenentatge amb l’alumnat de les escoles per connectar el port i la ciutat i sensibilitzar a la població sobre la vida marina que hi ha al port, tal com afirma Maribel Vela.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

091 – 27 de març de 2023

Al capítol 6 del 091 hem repassat les finals de la Kings League, hem jugat al Pasapalabra, triat el...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -