L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va aprovar recentment una moció per adherir-se i donar suport a la candidatura de la Costa Brava per ser declarada reserva de la biosfera l’any 2020 per part de la UNESCO. El president del Patronat de Turisme ha anat explicant la candidatura a les diverses poblacions afectades per tal que se sumin a aquest projecte.

Tal com vam explicar a Ràdio Capital, aquesta candidatura està pensada per a paisatges que defensen la seva conservació, l’ecosistema i la sostenibilitat del territori. Les mesures han de ser consensuades entre els agents implicats en aquesta iniciativa, com poden ser en aquest cas els consistoris. Aquest projecte, iniciat per la Universitat de Girona i per la Fundació Mar, compta amb el màxim suport de la Diputació de Girona, que defensa que la candidatura inclogui a 70 municipis de l’Alt Empordà, Baix Empordà i la Selva. S’inclouria tota la costa (que comprèn des de Portbou fins a Blanes), i de la qual un 69% seria d’àmbit marí i un 31% terrestre.

Si prosperés la candidatura, la Costa Brava esdevindria el tercer indret català amb aquest segell de qualitat, després del Montseny i les Terres de l’Ebre. En conjunt, al món hi ha unes 700 reserves de la biosfera, i a Espanya n’hi ha 48.

No només Sant Feliu de Guíxols ha apostat i defensat aquesta candidatura, sinó que també hi han votat a favor altres ajuntaments als seus plens, com Begur, Calonge i Sant Antoni, La Bisbal d’Empordà, Palafrugell, Palamós o Castell-Platja d’Aro, entre d’altres.