6.2 C
Pals
Diumenge, 3 març 2024
- Publicitat -

L’ARC finançarà l’app de Sant Feliu que busca ajudar a reciclar a la ciutadania

L'Agència de Residus de Catalunya ha escollit finançar aquest projecte amb els ajuts econòmics per a projectes de prevenció i preparació per a la reutilització de residus municipals

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El projecte “Reutilitza’m amb ReutilitzAPP” de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha sigut un dels escollits per rebre l’ajut de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC). Aquesta convocatòria de l’ARC destinarà 1,2 MEUR a 21 ens locals i 17 entitats a projectes que busquin reduir els residus domèstics.

L’Ajuntament de Sant Feliu ha decidit crear una app i una web on la ciutadania pugui publicar productes que ja no necessiten i suggerir a qui ho vulgui recollir-los gratuïtament. Aquesta app permetrà donar una solució als residus voluminosos, però permetrà també prevenir la conversió a residu de qualsevol altre producte.

21 ens locals beneficiats

Aquesta part de la convocatòria està dotada de 596.350,92 euros per fomentar la planificació d’actuacions de prevenció de residus municipals i la seva implantació, i el desenvolupament d’activitats de preparació per a la reutilització (PxR) dels residus. Per demarcacions, es finançaran vuit projectes a Barcelona, cinc a Girona, dos a Lleida, dos a l’Alt Pirineu i l’Aran, dos a les Comarques Centrals i dos al Camp de Tarragona.

Els ajuts atorgats a ens locals permetran desenvolupar iniciatives per prevenir el malbaratament d’aliments, minimitzar els plàstics d’un sol ús i elaborar plans locals de prevenció de residus, o per a projectes de reutilització i preparació per a la reutilització de roba, de residus voluminosos, etc.

Prevenció, el primer pas

La generació total de residus municipals a Catalunya de l’any 2021 es va situar als nivells prepandèmics i es van generar 4,03 milions de tones. El problema és que els sistemes actuals de producció i comercialització de béns de consum estan contribuint a la generació creixent de les deixalles.

De fet, l’aplicació de la jerarquia europea de gestió de residus, que estableix l’ordre legal en la gestió dels residus, es veu limitada a la pràctica. Per això, s’està preparant una futura Llei de prevenció i gestió dels residus i d’ús eficient dels recursos de Catalunya. De moment, es troba en la fase de consulta pública, però s’espera que reforci la necessitat del seu compliment i garanteixi un salt qualitatiu en la gestió de residus.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -